Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan virker et blandebatteri?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

På brøkdelen av et sekund justerer det moderneblandebatteriet mengden av varmt og kaldt vann,slik at vannet i dusjen din konstant har akkurat dentemperaturen du har bedt om.

68680_NO_D_13_2011_1_1a.jpg

En gang var en dusj en plagsom veksling mellom kuldegysninger og rødskoldet hud, fordi du selv styrte mengden vann og temperaturen ved å dreie på kranen til det kalde eller varme vannet hver for seg. I begynnelsen måtte du justere igjen og igjen, etterhvert som vannet fra den varme kranen ble varmere. Og når du endelig hadde truffet rett, endret det seg likevel når det var en annen som tappet varmt vann ute på kjøkkenet, eller bremset det kalde vannet ved å trekke ned i toalettet. Alt dette er nå heldigvis et forbigått kapittel i blandebatteriets og dusjingens historie.

Moderne blandebatterier sørger for at dusjingen er en behagelig opplevelse. En følsom termostat mikser kaldt og varmt vann, slik at vannstrålene konstant har den temperaturen du har bedt om. Og når vannet i rørene plutselig skifter temperatur eller trykk, reagerer blandebatteriet med turbofart. I de mest moderne utgavene finner batteriet riktig temperatur på vannet så raskt at kroppen under dusjhodet ikke rekker å registrere det.

Logg inn eller kjøp tilgang kjøp tilgang

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake