Dusjkabinett

Vi gir deg inspirasjon og veiledning til hvordan du selv kan bygge din egen dusj, slik at den passer til dine behov.

  Bygg din egen dusj

  Det er ikke så vanskelig å bygge en dusj takket være det fantastiske materialet porebetong. Porebetong, siporex, gassbetong – kjært barn har mange navn. Byggeplater i porebetong gir deg muligheten til å enkelt bygge en dusjnisje etter de målene du måtte ønske. Det er nesten som å bygge en dusj med legoklosser.

  Dusjnisje av porebetong

  Platene av porebetong sages til med en håndsag med store, grove tenner – en såkalt porebetongsag. Platene til dusjen skal limes sammen med porebetonglim, som påføres i et tynt lag. Samlingene mellom platene forsterkes med bølgespiker som sikrer deg en tett dusjvegg. Det er viktig at platene til dusjen bygges med forband, altså forskjøvet, slik at alle sammenføyningene ikke havner samme sted.

  LES OGSÅ: Bygg dusjnisje av gassbetog

  Gi dusjen nytt liv

  Om dusjnisjen ser litt slitt ut, er det på tide å friske den opp. Det skal heldigvis ikke så veldig mye til før dusjen kommer til å se ny og flott ut. Skift ut gamle fuger i langs gulv og hjørner, eller sett eventuelt opp nye fliser. Da er du allerede på god vei – uten å bruke for mye penger eller tid. Du kan også lime nye fliser over de gamle i dusjnisjen.

  Dusj med utsikt

  Drømmer du om en dusj med glassvegg? Det kan du enkelt få, og en dusjvegg av glass, er et flott alternativ til dusjforhenget. Sørg for å måle helt nøyaktig opp til dusjveggen, før du bestiller glasset. Vegger og gulv er sjeldent helt rette, og du må ta høyde for skjevheter – ellers vil du stå igjen med en glassvegg som ikke passer til dusjen din. Når du har fått glasset og skal sette opp veggen, er det viktig at alle flatene i dusjen er HELT fri for fett og skitt, ellers vil ikke limet feste seg, og i verste fall kan dusjveggen falle ned og knuse.

  Byg dusjen med smarte plater

  Det finnes også en annen type, mer moderne byggeplater enn porebetong, når du vil bygge en dusjvegg. Det er de såkalte våtromsplatene, som er tykke som porebetong, sterke som fibergips og like enkle å sage i som gipsplater. Det er et opplagt materiale til dusjvegger. Platene finnes i forskjellige tykkelser, og de er bredere og lengre enn porebetongplater , men de er enklere å skjære til og lime. Våtromsplater lar deg enkelt bygge et flott og helt tett dusjkabinett, som du kan våtromssikre og kle med fliser.