Enkel dusjvegg

Forhenget skal skiftes ut med en fast dusjvegg. Den fås både i glass og i akryl, og her har vi valgt en 10 mm akrylplate. Den veier mindre enn glass, og er lettere å skjære til.

Det kan for eksempel gjøres med en stikksag. Har du ikke det, kan en fintannet håndsag også brukes. Når platen er saget til, må den slipes i sagkanten. Platen leveres med holdere, skruer og plugger. Når man har funnet ut hvor platen skal plasseres, bores det et 7 mm hull med?et murbor i veggen. Det settes i en plugg.

Sett så holderne på plass – bruk to eller tre i veggen og to på gulvet. Vil du ikke bore, kan du sette holderne fast med akrylfugemasse eller monteringslim. Dermed unngår du å lage hull i den underliggende våtromsmembran.?

LES OGSÅ: Alt om dusjkabinetter

Nå skal platen på plass. Når du måler den opp, må du huske å ta hensyn til holderne, som gir en avstand til vegg og gulv på et par centimeter. Sett platen ned i holderne i gulvet, og skyv den inn i holderne på veggen. Til platen finnes også en kantlist i aluminium, men her har vi valgt å kante veggen med mahogni slik at den passer til det øvrige interiøret.

Her er et bord i passende dimensjon og med en not på 1,1 cm, som kan gå ned over den 1 cm tykke platen. Bordet får en tynn stripe silikon… og langs kanten en U-list, også med en not på 1,1 cm. Også her får den en tynn stripe silikon. Veggen er satt opp på mindre enn en time, og nå slipper man å slåss med forhenget – som for øvrig også må vaskes altfor ofte.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Dusjkabinett