Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Enkel dusjvegg

Skriv ut Lagre artikkel

Forhenget skal skiftes ut med en fast dusjvegg. Den fås både i glass og i akryl, og her har vi valgt en 10 mm akrylplate. Den veier mindre enn glass, og er lettere å skjære til.

Det kan for eksempel gjøres med en stikksag. Har du ikke det, kan en fintannet håndsag også brukes. Når platen er saget til, må den slipes i sagkanten. Platen leveres med holdere, skruer og plugger. Når man har funnet ut hvor platen skal plasseres, bores det et 7 mm hull med?et murbor i veggen. Det settes i en plugg.

Sett så holderne på plass – bruk to eller tre i veggen og to på gulvet. Vil du ikke bore, kan du sette holderne fast med akrylfugemasse eller monteringslim. Dermed unngår du å lage hull i den underliggende våtromsmembran.?

LES OGSÅ: Alt om dusjkabinetter

Nå skal platen på plass. Når du måler den opp, må du huske å ta hensyn til holderne, som gir en avstand til vegg og gulv på et par centimeter. Sett platen ned i holderne i gulvet, og skyv den inn i holderne på veggen. Til platen finnes også en kantlist i aluminium, men her har vi valgt å kante veggen med mahogni slik at den passer til det øvrige interiøret.

Her er et bord i passende dimensjon og med en not på 1,1 cm, som kan gå ned over den 1 cm tykke platen. Bordet får en tynn stripe silikon… og langs kanten en U-list, også med en not på 1,1 cm. Også her får den en tynn stripe silikon. Veggen er satt opp på mindre enn en time, og nå slipper man å slåss med forhenget – som for øvrig også må vaskes altfor ofte.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Enkel dusjvegg
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake