Våtromsplate som bordbein

En enkel, rask og sikker måte å lage bordbein på i baderommet er å bruke våtromsplater. Vi ønsker en slutthøyde på 90 cm, noe det avsettes et mål på. Herfra trekker vi tykkelsen av benkeplaten, som senere skal legges oppå beina, og ender derfor med en høyde på bordbeina på 77,5 cm.

Fra dette punktet lages det en vannrett strek ved hjelp av et vater langs hele veggen. Det skal monteres tre bein, og med vateret streker tømreren opp på veggen hvor det første beinet skal plasseres.

Det neste beinet plasseres i midten, og så videre.Før du skjærer til platene, bør du forsikre deg om at gulvet er plant. Det er det, så nå skjæres den første platen til.Skjær noen ganger med en hobbykniv, så det blir lagd et spor. Deretter kan du bruke en vanlig håndsag til å skjære gjennom platen med.

Platene er 80 mm vannfaste wedi-plater, som er godkjent til bruk i våtrom. På samme måte skjæres de to neste beina ut, og stilles opp langs veggen.Platene kan ikke stå av seg selv, men det finnes spesielle vinkelbeslag som skrus fast i veggen.

Det skal være ett beslag både i topp og bunn. Nå kan platen legges opp til vinklene, og med en tømrervinkel kontrolleres det at platen står vinkelrett på veggen. Slår du en strek langs platen, vet du hvor det skal legges en stripe klebe- og tetningsmasse.

Platen legges oppi limet og presses inn i vinkelbeslagene på veggen. Det er en god idé å kontrollere at platen stadig står i en rett vinkel på veggen. På samme måte limes og festes de to andre platene.

LES OGSÅ: Vinkelbeslag: Bygg med vinkelbeslag

Oppå beina legger vi en stripe klebemasse. Og det smøres også en stripe på veggen. På toppen av beina skal det nemlig legges en benkeplate med innebygd vask, som også er laget i wedi-plater.

Benkeplaten presses godt ned i klebemassen, og så skal det bare ha lov å tørke.Ved å benytte disse våtromsplatene, kan du enkelt og greit bygge et solid benk-arrangement.

Akkurat nå leser andre ...