Benk med vask

Skal du ha en benk med vask på spesialmål, kan du lett lage det selv ved å bruke våtromsplater. Her har vi tatt en 100 mm tykk wedi-plate, hvor vi vil plassere vasken 40 cm fra platens ene ende.

Målene på vasken strekes opp ved hjelp av et vater, og du kan lage vasken i akkurat den størrelsen du ønsker. Platene er lette å bearbeide. Her bruker vi en vanlig håndsag, som uten problemer sager seg gjennom platen.

Når det er sagd ut til vasken, må platen vendes om, så baksiden vender opp. På hele baksiden av platen legges det på lim. Det er et spesial-lim, som kjøpes sammen med platene.

Oppå den 100 mm tykke platen legges det så en 20 mm plate, som på den måten blir bunn i vasken. Du må legge platen helt nøyaktig med det samme, da det sterke limet tørker veldig fort.

Når de to platene ligger nøyaktig oppå hverandre, presses de godt sammen.For å få fall i vasken, lager vi fire smale striper, hver på 2 cm. Med så tynne striper bør du først skjære med en hobbykniv før de sages ut. Da får du et penere resultat.

Stripene tilpasses slik at det kan ligge en list hele veien rundt i bunnen av vasken. Den skal festes med samme lim som ble brukt til å lime de to platene sammen med.

Når vasken senere blir sparklet og kledd med fliser eller mosaikk, vil vannet naturlig søke ned mot midten, hvor avløpet skal plasseres. Tømreren benytter en 40 mm hullsag, som passer til de fleste gjengse avløp.

Som en hovedregel skal det alltid bores fra begge sider for å oppnå et pent resultat.Vaskebenken er ferdig, og skal nå kles med de flisene man måtte ønske seg og deretter fuges.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Håndvask