Etabler gulvvarme

Nå skal rørene til det varme vannet legges. Her bruker vi 15 mm pexrør. Pexrør finnes i forskjellige dimensjoner, og det er viktig at du får fagmannen til å velge det som passer best til gulv og varmeanlegg.

Nå skal rørene til det varme vannet legges.

Her bruker vi 15 mm pexrør. Pexrør finnes i forskjellige dimensjoner, og det er viktig at du får fagmannen til å velge det som passer best til gulv og varmeanlegg.

Vær helt sikker på at du har nok rør før du starter, og overdriv gjerne lengden i starten, så du er sikker på at slangen kan nå helt bort til stedet hvor den skal kobles på varmeanlegget. Først da kan du starte med å feste slangen med strips.

Klipp aldri over pexrøret før du har nådd til veis ende. Sørg for å legge røret slik at du kommer gjennom hele gulvet … og retur til utgangspunket, uten at slangen krysser seg selv underveis.

Fagmannen setter strips ved annethvert kryss, det vil si med ca. 20 cm’s mellomrom. Røret legger han langs hver eneste øvre ribbe på armeringsjernet.Med disse 15 mm rør skal det være en avstand mellom to rør på ca 10-15 cm.

Bruker du derimot 22 mm rør, kan avstanden være ca. 20 cm.På de stedene hvor det er markert med rød spray, at her står det et møbel, legges rørene utenom. Det er nemlig ingen grunn til å varme opp for eksempel skapet eller under toalettet.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Alt om gulvvarme

Når alle strips er satt fast, må alle strip-endene klippes av. De kan nemlig stikke opp gjennom betongen når det blir støpt. Det overskytende stykke rør henges opp på veggen, så rørleggeren senere kan koble til gulvvarmen.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Bad