Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Etabler gulvvarme

Skriv ut Lagre artikkel

Nå skal rørene til det varme vannet legges. Her bruker vi 15 mm pexrør. Pexrør finnes i forskjellige dimensjoner, og det er viktig at du får fagmannen til å velge det som passer best til gulv og varmeanlegg.

Nå skal rørene til det varme vannet legges.

Her bruker vi 15 mm pexrør. Pexrør finnes i forskjellige dimensjoner, og det er viktig at du får fagmannen til å velge det som passer best til gulv og varmeanlegg.

Vær helt sikker på at du har nok rør før du starter, og overdriv gjerne lengden i starten, så du er sikker på at slangen kan nå helt bort til stedet hvor den skal kobles på varmeanlegget. Først da kan du starte med å feste slangen med strips.

Klipp aldri over pexrøret før du har nådd til veis ende. Sørg for å legge røret slik at du kommer gjennom hele gulvet … og retur til utgangspunket, uten at slangen krysser seg selv underveis.

Fagmannen setter strips ved annethvert kryss, det vil si med ca. 20 cm’s mellomrom. Røret legger han langs hver eneste øvre ribbe på armeringsjernet.Med disse 15 mm rør skal det være en avstand mellom to rør på ca 10-15 cm.

Bruker du derimot 22 mm rør, kan avstanden være ca. 20 cm.På de stedene hvor det er markert med rød spray, at her står det et møbel, legges rørene utenom. Det er nemlig ingen grunn til å varme opp for eksempel skapet eller under toalettet.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Alt om gulvvarme

Når alle strips er satt fast, må alle strip-endene klippes av. De kan nemlig stikke opp gjennom betongen når det blir støpt. Det overskytende stykke rør henges opp på veggen, så rørleggeren senere kan koble til gulvvarmen.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Etabler gulvvarme
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake