Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gulvvarme

Når det gjelder gulvvarme, har du flere muligheter. Skal den være vannbåren eller elektrisk? Innstøpt eller på gulvplater med freste spor? Eller i en utgave med lav byggehøyde. Her kan du lese mer om alt dette.

Alle artikler om gulvvarme

Gulvvarme - utnytter varmen til det fulle

Gulvvarme er en behagelig form for oppvarming med mange fordeler. Fordi varme naturlig stiger opp, utnytter du varmen til det fulle med gulvvarme. Dessuten kan det være en mulighet til å frigjøre plass, der det tidligere sto radiatorer og tok plass.

Det kan være en halvdyr fornøyelse å legge om til gulvvarme, men om du selv står for ombyggingen, er det en del å spare. Uansett om du velger å legge elektrisk gulvvarme eller vannbåren gulvvarme, guider vi deg gjennom prosessen.

Hvilken type gulvvarme skal jeg velge?

Tidligere var gulvvarme forbeholdt betonggulv og fantes ofte kun på baderom. Slik er det ikke lenger. Med den vannbårne gulvvarmen og den raske løsningen med elektrisk gulvvarme, blir gulvvarmen båret ut til resten av huset med plastslanger i varmefordelingsplater. Og det fine er at du selv kan etablere gulvvarmen. Vi guider deg til hvordan du for eksempel legger gulvvarme under tregulv eller fliser.

Elektrisk gulvvarme

Mange elektriske gulvvarmesystemer krever ikke mer enn 5 mm i byggehøyde. Derfor er elektrisk gulvvarme velegnet til mindre renoveringer, som når det skal legges nye fliser på et eksisterende baderomsgulv. Elektrisk gulvvarme er også velegnet til komfortvarme i mindre rom, og der hvor det ikke er mulig å føre frem vannrør.

Gulvvarme legges ut i tynne kabler, ledningsnett eller en veldig tynn varmefolie som klebes på det rå gulvet. Det kan være et betonggulv, et sponplategulv eller det gamle tregulvet i stuen. Kabler og ledningsnett legges i gulvsparkelmasse, mens varmefolien er klar til at det legges gulv oppå så snart den er lagt ut og koblet. Elektrisk gulvvarme er velegnet til avanserte timere og termostater, som kun varmer når du er hjemme.

Vannbåren gulvvarme

Du kan enkelt få vannbåren gulvvarme overalt i huset. De nyeste systemene er tynne, enkle å jobbe med, og veier så lite at du også kan ha gulvvarme i alle etasjer.

Det kan samtidig ha stor innvirkning på fyringsutgiftene hvilken type gulvvarme du velger. Elektrisk gulvvarme koster mer i drift enn en løsning med vannbasert gulvvarme, som for eksempel kan kobles til en bergvarmepumpe .

Gulvvarme under tregulv

Et tregulv er deilig å gå på - og et varmt tregulv med gulvvarme er enda bedre. Det er ofte en utbredt misforståelse at effektiv gulvvarme henger sammen med rør støpt i betong. Det er nemlig utviklet gulvvarmesystemer spesielt til tregulv, og de virker! I forhold til betong, har systemene fordelen av at du kan endre romtemperaturen raskere.

Varmen i tregulvet transporteres av plastslanger - pex-rør - som ligger under tregulvet. Men varmen blir jevnt fordelt takket være varmefordelingsplater - og det forhindrer at tregulvet får varmestriper.

Varmefordelingsplatene er 0,5 mm tykke aluminiumsplater med et spor som pex-røret presses ned i. Takket være aluminiumens gode varmeledningsevne, fordeler varmen seg jevnt. Hvis du vil legge gulvvarme i et eksisterende tregulv, er du altså nødt til først å bryte opp de gamle gulvbordene.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake