Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nedrivning av bad

Skriv ut Lagre artikkel

Det gamle badet fra 70-årene trenger en renovering. Umiddelbart ser det riktignok veldig pent ut men, som det skal vise seg senere, gjemmer det seg noen stygge overraskelser bak de hvite flisene og under gulvet.

Det gamle badet fra 70-årene trenger en renovering. Umiddelbart ser det riktignok veldig pent ut men, som det skal vise seg senere, gjemmer det seg noen stygge overraskelser bak de hvite flisene og under gulvet.

Toalettet, armaturen, radiatoren, bordet og skapene skal skiftes ut, så de må først demonteres. Hvis det, som her, ikke er mulig å stenge vannet på en stoppekran, må jobben utføres av en autorisert fagmann.

Vår murer, som for øvrig også er utdannet tømrer, starter med å fjerne listverket rundt døren.Når listene er fjernet, kan han se at veggen er kledd med pvc, som fungerer som våtromssikring. Og så er det i gang med hammeren.

Det lyder ikke hult når mureren slår på flisene. Det betyr at flisene fortsatt sitter ganske godt fast

.Det letteste er å banke av flisene med en bred meisel. Starter du i kanten og så jobber deg inn på veggen, går det ganske greit. Denne jobben bråker, i tillegg til at det lett kan springe splinter og skår fra flisene.

Derfor anbefales det å benytte så vel hørselvern som beskyttelsesbriller. Alle flisene er nede, og rundt dusjarmaturen kan man se på linoleumen at vannet har trengt gjennom fugene rundt flisene.

Heldigvis har det ikke klart å trenge dypere inn i veggen.Før jobben kan fortsette, må alt gammelt flislim fjernes. Det kan gjøres med en murerhammer eller en elektrisk slaghammer med flatmeisel eller spissmeisel. Da det skal legges varme i det nye gulvet, må også det gamle gulvbelegget fjernes.

Det er en kraftig gammel linoleum, som sitter veldig godt fast. Så du kan med fordel bruke en flisetang eller en vanlig knipetang til å bryte opp belegget med. Rundt avløpet ser det noe mørkt ut, noe som tyder på at belegget ikke har vært helt tett.

Inntrykket forsterkes av de rustne spikerhodene i overgangen mellom gulv og vegg.Under linoleumsgulvet ligger restene av den elektriske gulvvarmen, som ikke har virket de siste 10 årene. Nå viser det seg at det også ligger gulvplater. For å komme helt ned til bunnen, må de også fjernes.

Mureren borer et par hull ned gjennom treplaten for å være sikker på at han ikke sager over de underliggende gulvbjelkene når han begynner å skjære opp platen med stikksagen.

Når fagmannen først har fått hull på platen, kan han begynne å brekke den opp med et brekkjern, slik at han kan se helt nøyaktig hvor bjelkene ligger.Det skjæres nå langs alle bjelkene, så kryssfinérplatene kan fjernes.

Nå er hele gulvet fjernet, og det er åpent til lekter og isolering.Det åpenbarer seg flere vannskader. Både rundt sluket og rundt et tæret vannrør er trekonstruksjonen råtten.Skadene må utbedres før jobben kan fortsette.

REDAKSJONEN ANBEFALER: 3 grunner til å velge vegghengt toalett

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Byggevejledning: Nedrivning av bad
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake