Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Det er mange gode grunner til å velge et vegghengt toalett. Det er f.eks mye enklere å komme inn under toalettet med gulvkosten.

Det er mange gode grunner til å velge et vegghengt toalett. Det er f.eks mye enklere å komme inn under toalettet med gulvkosten.

Et vegghengt toalett er en av de mest effektfulle oppgraderinger du kan gjøre på et bad. Og det er faktisk ikke vanskelig å sette opp. Riktig nok består et vegghengt toalett av en del elementer, rør og skinner, men når du først får kontroll på dem, er det ikke vanskelig å sette delene sammen.

Det er nærliggende å tro at et vegghengt toalett henges på veggen, men det er faktisk ikke slik det forholder seg. I stedet står stativet til det vegghengte toalettet på gulvet, og både sisterne og stativ dekkes av en kasse du lager utenpå, slik at alt annet enn skålen er skjult.

Slik er det vegghengte toalettet montert

Klikk på tallene på figuren og få forklaringen på hvordan det vegghengte toalettet er montert.

3 gode grunner for et vegghengt toalett

  1. Enklere rengjøring med vegghengt toalett: Den mest åpenbare fordelen med et vegghengt toalett fremfor et gulvtoalett, er den enklere rengjøringen. Det er mye lettere å komme til under toalettet med gulvkosten, og du slipper alle de krinkelkrokene som et gulvtoalett har. Alt i alt er det mye enklere å rengjøre et vegghengt toalett, slik at du sikrer bedre hygiene på badet.

  2. .Det vegghengte toalettet tar ikke større plass: Du tror kanskje at et vegghengt toalett med stativ og ramme dekket av gipsplater tar større plass enn et klassisk gulvtoalett, men det gjør det faktisk ikke. Det tar omtrent like stor plass som den gamle gulvmodellen.

  3. Montering av et vegghengt toalett er enkelt: Det er selvfølgelig vanskeligere å montere et vegghengt toalett enn et klassisk gulvtoalett. Men som du kan se i denne veiledningen, er det slett ikke vanskelig. Det er forskjell på toalettene fra de forskjellige produsentene, men i prinsippet er monteringen den samme som du kan se på disse sidene.

Last ned gjør det selv-veiledningen og se hvordan du monterer et vegghengt toalett

I gjør det selv-veiledningen, som du kan laste ned her på siden, viser vi hvordan du monterer det vegghengte toalettet på et stativ i veggen. Du kan se hvordan du:

  • setter fast metallrammen som det vegghengte toalettet henger på
  • dekker metallrammen med gipsplater
  • henger opp toalettskålen

OBS! Denne artikkelen er en del av et samlet tema om bad. Her kan du laste ned det komplette badtemaet.