Klossene er tilpasset slik at de vil flukte med betonglagets overkant. På den måten kan fagmannen også bruke dem til å nivellere støpingen etter. Langs veggene monterer fagmannen en kant av isopor, som dels motvirker kuldebroer og samtidig bidrar til å holde på betongen når den legges på.
Isoporen er ca. 3 centimeter høyere enn det kommende betonglaget.Med et vater kontrollerer fagmannen så at oppklossingen på gulvet har riktig fall. Her ser man tydelig at det er fall ned mot avløpet i dusjen. For å beskytte pexrørene når betongen bæres inn, er det lagt en plate i døråpningen. Så skal betongen blandes. Det kan du selv gjøre med en blanding av sement, grus, vann og 4-8 mm stein. Til én del sement bruker du to deler grus og to deler stein, og med vannet regulerer du betongen, så den blir forholdsvis tykk og ikke for våt. Du kan også bruke tørrbetong og tilsette stein og vann i forholdet som står på posen.
Her blander vi betongen i innkjørselen, og kjører den i trillebår inn i entreen, før den bæres i spann opp trappene. Dette er hardt arbeid, så allier deg med en sterk arbeidskar. Start med å legge betongen ut i et hjørne, og sørg for at den stoppes godt ned langs kantene. For at det ikke skal oppstå luftlommer, må betongen komprimeres. Her er det lettest å gå rundt i den våte betongen og på den måten stampe den sammen.
I dusjnisjen gjør håndverkeren mye ut av utglattingen. Jo bedre han kan lage fallet, desto mindre må det nemlig sparkles senere. Han jevner ut og glatter med både pussebrett og mureskje, mens han fortløpende kontrollerer at gulvet har riktig fall mot sluket. Som man ser, brukes vateret også til å jevne ut betongen i forhold til treklossene, som ble skrudd i gulvet tidligere. Betonglaget bør være ca 50 millimeter tykt. Med to bord markerer han så hvor nisjen skal være. Han kontrollerer at kanten er helt i vater, og skraper av litt betong langs bordene, retter opp gulvet med mureskjeen og kontrollerer igjen.
Med en stålvinkel kontrolleres det at nisjen blir vinkelrett på veggen. Med pussebrettet prøver han nå å skape det riktige fallet ned mot avløpet. Ved å la betongen være i nivå med overkanten av bordet utenfor nisjen og innerkanten innenfor nisjen, sikrer bordene samtidig at dusjnisjen blir forsenket. Jo mer det glattes i betongen, desto mer vann trekkes det opp, noe som gjør det nærmest umulig å jobbe med den.
Dusjnisjen er ferdig, og fagmannen jevner og glatter den øvrige betongen jevnt over gulvet med en skuffe, et pussebrett og vater. Til slutt dekkes gulvet med plast, så betongen ikke tørker for raskt. Det kan nemlig føre til sprekker. På veldig varme dager er det lurt å vanne betongen litt. Det kan ta helt opp til en måned før betongen er gjennomherdet og klar til flislegging.