Her er problemet at innløpsventilen ikke fungerer som den skal. Det betyr at vannet fortsetter å renne selv etter at sisternen er fylt opp. For å åpne sisternens lokk, må man først fjerne skylleknappen.

Selve skylleknappen trykkes hardt ned i den ene siden, hvorpå den kan trekkes av. Plastskruen skrus av, og skylleknappens underdel fjernes. Nå når skylleknappen er fjernet, kan lokket tas av. Før fagmannen fortsetter, må han imidlertid stenge vannet til toalettet.

Vannet til toalettet kommer gjennom den lille hvite slangen, som er innløprøret. Det fjernes ved å dreie det en kvart omgang ut av låsemekanismen. Kalk og skittrester fjernes, og slangen spyles gjennom ved å åpne for vannet.

Nå monterer man av flottøren, og man sjekker at den ikke tar borti sideveggen i sisternen. Når flottøren er montert av, fjerner man innløpventilens stempel. Stempelet sørger for å stenge for vannet når sisternen er full, og det er viktig at den lukker helt tett sammen med innløprøret.

Innløpventilen samles nå på samme måte som da vi skilte den ad, hvorpå VVS-fagmannen åpner for vannet. Før han samler det siste av sisternen, sjekker han at flottøren og resten av lukkemekanismen i innløpventilen fungerer.

Nå kan lokket settes på plass og skylleknappen monteres igjen. Toalettet renner ikke lenger, og man har redusert vannsløsingen og ikke minst vannregningen med store beløp.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Vær obs på gulvvarmen!

Når du monterer et nytt toalett, kan du enten lime eller skru det fast. Hvis du velger å skru toalettet fast, og skal bore i gulvet, må du være sikker på at du vet akkurat hvor gulvvarmen ligger går. Hvis du treffer et av rørene eller kablene, kan du ødelegge gulvvarmen. Den elektriske gulvvarmen vil kortslutte – den vannbårne vil gå i stykker, og du kan risikere å få en vannskade.

Det infrarøde termometeret avslører det!

Når du skal finne ut nøyaktig hvor gulvvarmen ligger, kan du bruke et infrarødt termometer. Du peker med laserstrålen og der det er varmest, er varmerørene.

Akkurat nå får du et infrarødt termometer sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedisjon. Du sparer 609 kroner.

Ja, takk: Vis meg mer om det infrarøde termometeret og det gode tilbudet

Her kan du se en video av hvordan det infrarøde termometeret virker: