Lett
Vanskelig
Du kan prøve å sette fast et tørt toalettpapir i skålen, et stykke over vannet. Blir papiret vått, så siver vannet sakte ut, og du må gjøre noe – holder det seg tørt, er alt i orden.

Du kan prøve å sette fast et tørt toalettpapir i skålen, et stykke over vannet. Blir papiret vått, så siver vannet sakte ut, og du må gjøre noe – holder det seg tørt, er alt i orden.

Det virker kanskje ikke som det store problemet hvis toalettet ditt renner litt. Kanskje renner det så lite, at du ikke ser det sånn umiddelbart, og da gjør det vel ikke noe?

Det kommer an om du synes det er greit å skylle ned en hundrelapp i toalettet en gang i uken. For det er nemlig i grove trekk resultatet: en ekstraregning på 5000 kroner på ett år, for et toalett som nesten ikke renner.

Er det tydelige krusninger i overflaten på vannet i skålen, kan du miste opp mot 20.000 kroner i året (eller cirka en 50-lapp hver eneste dag). Begynn derfor med å se hvordan det står til med toalettet ditt: Hold et tørt toalettpapir inn mot bakkanten av skålen. Blir det vått av rennende vann, så bruk en halvtime på å fikse det.

Last ned hele artikkelen og se hvordan du fikser toalettet. Det er ikke vanskelig om du leser denne artikkelen først - og med en timelønn mellom 10.000 og 40.000 kroner er det verdt det lille besværet.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Vær obs på gulvvarmen!

Når du monterer et nytt toalett, kan du enten lime eller skru det fast. Hvis du velger å skru toalettet fast, og skal bore i gulvet, må du være sikker på at du vet akkurat hvor gulvvarmen ligger går. Hvis du treffer et av rørene eller kablene, kan du ødelegge gulvvarmen. Den elektriske gulvvarmen vil kortslutte – den vannbårne vil gå i stykker, og du kan risikere å få en vannskade.

Det infrarøde termometeret avslører det!

Når du skal finne ut nøyaktig hvor gulvvarmen ligger, kan du bruke et infrarødt termometer. Du peker med laserstrålen og der det er varmest, er varmerørene.

Akkurat nå får du et infrarødt termometer sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedisjon. Du sparer 609 kroner.

Ja, takk: Vis meg mer om det infrarøde termometeret og det gode tilbudet

Her kan du se en video av hvordan det infrarøde termometeret virker: