Toalett

Vi viser deg hvordan du skifter et toalett eller monterer et vegghengt toalett, og gir deg veiledning til hvordan du blant annet sjekker om toalettet ditt lekker.

  Skift til et vegghengt toalett

  Det er enkelt å skifte toalettet. Vurderer du et nytt toalett, bør du helt klart vurdere å oppgradere til et vegghengt toalett. Rengjøringen blir mye enklere, det er færre kriker og kroker og et vegghengt toalett tar ikke mer plass enn et vanlig toalett. Samtidig er et vegghengt toalett sterkt og solid ettersom det i virkeligheten ikke er vegghengt – men faktisk står på et stativ på gulvet.

  Finn ut om toalettet ditt renner

  Du kan prøve å legge et stykke tørt toalettpapir i kummen et stykke over vannet. Hvis papiret blir vått, så siver vannet langsomt ut og du må få fikset det. Forblir papiret tørt, er alt i orden.

  Dette gjør du når toalettet ditt renner

  Et rennende toalett kan virkelig tære på vannregningen din. Hvis du har konstantert at toalettet ditt renner, kan problemet skyldes to ting. Enten er innløpsventilen gått i stykker eller også utløpsventilen. Når du skal skifte ut eller reparere ting på et toalett, er det viktig at vanntilførselen er stengt av. Det gjøres ofte ved å stenge en egen kran til toalettet.

  LES OGSÅ: Rennende toalett - slik stopper du det

  Montering av toalett med lim

  Hvis du skal montere et gammeldags gulvtoalett, bør du lime det fast til gulvet. Det er ingen grunn til å bore i gulvet og risikere å treffe rør eller kabler til gulvvarmen. Toalettet holder selv om det er limt. Det er utrolig viktig at gulvet er helt fritt for møkk og fett, ellers vil ikke limet holde. Bruk et godt monteringslim til montering av toalettet.

  LES OGSÅ: Slik setter du fast toalettet

  Skift toalett og spar penger

  Hvis du har et gammeldags toalett som skyller med 8-9 liter vann, kan du spare noen kroner i løpet av året ved å gå over til et moderne toalett som bruker 3-4 liter vann i stedet. Avhengig av vannprisen der du bor og prisen på toalettet, har du spart inn toalettet i løpet av få år.