Alle har rett til et bra drivhus

Duften av drivhus på en varm sommerdag, finnes det noe bedre? Vi synes at alle har rett til et drivhus. Her kan du finne inspirasjon til det drivhuset som dekker dine behov, og som du selv kan bygge.

Løsningen for den lille hagen

Kanskje plassen er for trang, men ønsket om et drivhus for stor. Selv om du ikke har en stor hage, kan du lett få plass til et lite drivhus hvor du kan få de lekreste, smakfulle og solmodne tomatene om sommeren. Vi har samlet tre forskjellige drivhus du kan bygge selv og som ikke krever stor plass - et sted hvor du stadig får fornøyelsen av drivhusets mange gleder.

Se de tre drivhusene her

Den flyttbare modellen

Om du foretrekker et litt større drivhus du kan bevege deg rundt i og ha vannkanne og spade stående klart til å pusle med avlingen, finnes det flere forskjellige alternativer på markedet. Den enkle løsningen er å kjøpe et drivhus med aluskjelett i det nærmeste byggmarkedet og bruke en helg på å montere det. Men du kan også se hvordan du selv bygger et drivhus, som har den store fordelen med at det lett kan pakkes sammen om vinteren og settes på et nytt sted neste år. Det kan lønne seg hvis du eier et sommerhus eller en kolonihage hvor du ikke vil risikere at drivhuset ditt skal bli ødelagt av vinterværet.

Les mer om det smarte drivhuset her

Den store drømmen

Skal du leve ut den store drømmen og bygge et orangeri i hagen, er det også råd for det. Du kan selvfølgelig velge å kjøpe en ferdig løsning, men det er mye morsommere å designe og bygge det selv, slik at det oppfyller de ønskene du har for prosjektet. Å bygge et orangeri er en stor jobb og krever derfor en del tålmodighet. Men det er verdt det. Du kan lese mer om hvordan vår håndverker tok utfordringen og bygget sitt eget orangeri, og samtidig finne inspirasjon i alle hans tegninger til prosjektet.

SE BYGGEVEILEDNINGEN: Bygg orangeri selv

Gjør drivhuset klart til sesongen

Uansett hvilken størrelse på drivhus du velger, så er gleden mye større om plantene dine ikke er blitt rammet av sykdommer eller sopp. Derfor er det en god ide å klargjøre drivhuset hvert år til den kommende sesongen. På den måten minsker du risikoen for at plantene dine dør i for eksempel et soppangrep.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Drivhus og orangeri