Smarte drivhus på liten plass

Vil du ha friske, solmodne tomater og agurker, uten at du har plass eller lyst til å ha et stort drivhus i hagen? Her er tre løsninger på kun 1, 2 og 3 kvadratmeter.

Bygg selv drivhus

Det er enkelt å lage drivhus, når du følger byggeveiledningene våre.

Drivhus på 1 kvadratmeter

Drivhuset passer til to plantesekker.

Vil du ha friske, solmodne tomater og agurker, uten at du har plass eller lyst til å ha et stort drivhus i hagen, så er dette løsningen: et dekorativt drivhus, som er mindre enn én kvadratmeter, og som likevel kan romme et par plantesekker.

BYGGEVEILEDNING: Under 1 kvadratmeter

Konstruksjonen på drivhuset er enkel. Sidene består av fire nesten like rammer, som settes sammen med fire hjørnestolper. Når de er satt sammen, kan taket kles med to like trekantede rammer, som gir drivhuset en morsom og utradisjonell form.

Drivhus på 2 kvadratmeter

Det er masser av plass til både grønnsaker, krydderurter og blomster i det lette drivhuset.

Her får du oppskriften på et drivhus som kan plasseres inn mot en vegg. Det er bygget uten glass eller akrylplastplater – vinduene er nemlig av solbestandig klar plastduk, som holder i mange år.

BYGGEVEILEDNING: 2 kvadratmeter

Veggdrivhuset har overraskende god plass til mange planter, og plass til deg som skal passe dem. Du kan i tillegg stå oppreist i det. Det er lett å bygge, i tillegg til at det ligner et skikkelig drivhus, og ikke en kjedelig kasse.

Drivhus på 3 kvadratmeter

Drivhuset tar ikke mye plass, likevel kan du fint ha fire tomatplanter, og mer enda.

Dette drivhuset tar ikke særlig mye plass – det er kun 135 x 250 cm i grunnplan – men det rommer en masse. Du skal nemlig ikke inn i drivhuset, men kan komme til plantene utenfra – fra begge sider.

BYGGEVEILEDNING: 3 kvadratmeter

Du kan bygge drivhuset på 3-4 dager, og det tar egentlig kun så lang tid fordi du må vente på at malingen tørker. Selve sammensettingen av de forskjellige delene kan du klare på en helg.

Den enkle konstruksjonen gjør at drivhuset ikke dominerer hagen eller terrassen, og plast i stedet for glass gjør at det ikke er noen fare hvis ungene ved et uhell treffer det med en fotball.

FÅ MER INSPIRASJON: Alt om drivhuse

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Drivhus og orangeri