Drivhus

Forleng hagesesongen din med et drivhus. Her finner du inspirasjon og byggeveiledninger til hvordan du selv kan bygge et drivhus som passer til hagen din.

Bygg ditt eget drivhus

Et drivhus forlenger hagesesongen. I Norden varer sommeren dessverre ikke evig, men med et drivhus er plantene beskyttet mot vær og vind. I drivhuset kan du dyrke de lekreste grønnsaker, og ingenting kan måle seg med friskplukkede, solmodne tomater fra eget drivhus. I tillegg sparer du penger når du bygger drivhuset selv. Det er faktisk ikke veldig komplisert.

Uansett om du foretrekker et veggdrivhus, et stort orangeri eller et minidrivhus, så har vi byggeveiledningen. Vi viser deg, trinn for trinn, hvordan du bygger det perfekte drivhuset i akkurat den størrelsen som passer deg.

Bygg et drivhus på veggen

Hvis du drømmer om egen dyrking av velsmakende agurker, chili eller solmodne tomater, så er veggdrivhuset kanskje noe for deg. Også selv om du ikke har en stor hage. Det krever nemlig ikke særlig mye plass, bare et par kvadratmeter sydvendt vegg, som drivhuset kan plasseres inn mot. Følg veiledningene våre, og få gode råd til valg av materialer, slik at du kan bygge et fantastisk veggdrivhus.

Drivhus til kolonihagen eller sommerhuset

Stenger du sommerhuset eller kolonihagen for vinteren, kan du like gjerne pakke vekk drivhuset samtidig. Er du nybegynner, kan du vurdere denne løsningen, før du bygger et tungt og dyrt glasshus. Det er enkelt, raskt og billig å sette opp.

Bygg et orangeri

Har du masser av plass i hagen, kan du vurdere å bygge ditt eget orangeri. Det krever riktig nok litt arbeid. Du kan for eksempel bygge et orangeri med innlagt strøm, som gir et godt lys om kvelden. Orangeriet er en kombinasjon av et drivhus og en utestue. Vi har tatt det beste fra begge, og bygget ditt nye yndlingssted, slik at du kan tilbringe mange flere timer i hagen. Det er bygget i moduler, så det er lett å sette sammen. Vi har en utførlig guide, som trinn for trinn viser deg hvordan du kan bygge deg et perfekt orangeri.

Skift drivhusglass

Flyvende fotballer og ekstremvær ala Gudrun og andre herjinger over norske drivhus, resulterer ofte i knuste drivhusruter. Drivhusglass er ofte av en tynnere og dårligere kvalitet enn vanlig vindusglass, fordi det ikke stilles samme krav til isolering og holdbarhet. Til gjengjeld er drivhusglass billigere, og kan kjøpes hos enhver glassmester. Vi viser deg hvordan du kan skifte det ødelagte drivhusglasset. Du kan også velge andre materialer enn glass til drivhuset – for eksempel pleksiglass eller plastfolie.

annet fra Bonnier Publications