Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan jeg skjære en glassplate selv?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Glasskjærer

Underlaget skal være solid og helt plant når du skjærer i glass.

Problem

Jeg skal tilpasse en glassplate til et nytt drivhus. Kan jeg gjøre det så det blir pent selv, eller er det en jobb for glassmesteren?

Løsning

Det er faktisk ikke så vanskelig å skjære i glass som man skulle tro, men det krever at du er nøye og har riktig verktøy. I dette tilfellet er riktig verktøy verken dyrt eller komplisert å bruke. Her er den gode gamle glasskjæreren en god venn, og det er enormt viktig at den er ren og godt smurt – det blir den ved at du dypper den i parafin før du skal skjære – dypp den deretter før hver gang du lager et nytt snitt.

Det er viktig at underlaget er helt plant, slik at glasset ikke knekker. Trekk glasskjæreren fra den ene enden av glasset til den andre i én lang, glidende bevegelse. Da vil du kunne knekke av stykket – helt uten problemer og riper.

Redaksjonen anbefaler: Glasskjæreren – genial og skarp følgesvenn

Øvelse gjør mester

Selv om det ikke er vanskelig å skjære i glass, så krever det likevel, som så mye annet, litt øvelse før du blir like god som glassmesteren. Få fatt i noen biter gammelt glass som du kan øve deg på, slik at du ikke prøver og feiler med det nye, som du skal montere i drivhuset eller andre steder. Det kan fort bli dyrt.

Øv deg på å lage et langt skjær i glasset – da blir det penest.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake