Vi besøker Nordens hyggeligste lekehus

Her kan du bli med på inspirasjonstur til Mimis dagpleie, der ungene har fått et nytt, flott og solid lekehus. Huset er bygget i barnestørrelse med masser av små, kreative innslag.

Nordens hyggeligste iskiosk ligger med utsikt til sandkassen i Mimis private barnepark, og er drevet av frivillige barn.

Butikken, som er bygget i klassisk stil, kopierer skandinaviske trebygninger fra Skagen til Finnmark.

Det lille bygget er også utstyrt med eget kjøkken, der det lages en frisk dagens rett, samt diverse kalde anretninger.

Kiosken er verdt et besøk for alle i alderen 0-5 år og deres voksne venner. Åpningstider: Så lenge sola skinner

Lekehuset i Mimis barnepark er et eksempel på at du fint kan bygge både solid og for moro skyld samtidig.

Lekehuset er bygget opp med et reisverk av standardmaterialer fra et byggvarehus, pakket inn i kledningsbord med et enkelt 10 cm tykt lag isolasjon mellom. Gulvet er av betongheller, og taket er av nye fibersementplater.

1

Bygget som en vanlig utebod. Stenderverket er laget av 98 x 48 mm, takkonstruksjonen av det samme, mens undertaket er av OSB-plater.

2

Ytterveggene er liggende kledningsbord. Bordene er lagt med overlapp, og gir et harmonisk uttrykk.

3

På innsiden ligner lekehuset en hotellresepsjon for barn. En kledning av stående, hvitmalte panelbord danner en rolig bakgrunn for alt det nødvendige utstyret en kiosk av dette kaliberet krever.

4

Lekehuset er hevet over bakken. Selv om lekehuset står ute, skal det kunne holdes rent. Derfor er det hevet en betonghelles tykkelse over bakken, slik at skitt kan feies ut.

5

Plantekassen er laget av en palleramme, som er kappet på midten av kortsiden. Kassen har fått en platebunn, som er skrudd på med vinkelbeslag.

    Akkurat nå leser andre ...