Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lekehus

Skjem bort ungene med et flott dukkehus. Et dukkehus er et fint gjør det selv-prosjekt. Vi gir deg inspirasjon og byggeveiledninger til hvordan du bygger et dukkehus til ungene.

Bygg en hytte i et tre eller et lekehus på bakken

Maser barna om eget hus i hagen? Da har du et perfekt gjør det selv-prosjekt. På et lekehus kan du gi fantasien og kreativiteten fritt utløp, for det er et hav av muligheter. Du finner trinn for trinn-byggeveiledninger til alle Gjør Det Selvs lekehus på denne siden.

Lekehus av tre

Du skal finne frem sag og skrumaskin, for det er mer enn opplagt å bygge lekehuset i tre. Prisen bestemmer du helt og holdent selv, det er kun ambisjonene du (og muligens barna) har, som bestemmer om det skal være et enkelt lite saltakhus, en hytte i et tre høyden, et lekehus i moduler som barna kan flytte rundt på – eller luksusutgaven, som står på stolper og vil overgå alle naboenes lekehus.

Billig lekehus

En stabel billige planker kan raskt omdannes til smarte byggeklosser til et billig lekehus, som barna selv kan sette sammen i alle mulige kreative fasonger. Hakk i hakk-sammenføyningene gir utallige muligheter for å bygge hus, båter eller barnas egne flymaskiner. Når du har laget byggeklossene, skal det bare tilsettes litt barnefantasi – deretter er alt mulig.

Løsningen er så enkel at større gjør det selv-barn også kan være på å lage byggeklossene. Skal delene males, kan selv de minste være med.

En annen forholdsvis billig løsning er det lille trekantede huset, som er laget av standardmaterialer fra et byggvarehus. Her kan ungene klatre opp i det hevede, hyggelige lille huset og innrede deres egen hule.

Bygg et lekehus i luksusutgave

Skal barna ha det beste av det beste – og vil du gjerne ha et lekehus som faktisk er pent å se på, skal du gå etter luksusmodellen. Huset er en perfekt idyll, bygget på stolper, slik at det nesten er en tretopphytte.

Det er naturligvis ikke det billigste lekehuset du kan lage, men til gjengjeld gir det også gjør det selv-eren noe å leke med mens det blir bygget.

Lekehus i trærne

I tillegg har du selvsagt den ultimate gutte- eller pikedrømmen: En hytte i et tre. Den får du også en guide til, og har du trær av en viss størrelse, er det en morsom utfordring å bygge. Og en drøm å leke i.

Igjen tar vi utgangspunkt i materialer fra et byggvarehus, og vi holder prisen nede – for hvis du ikke har en kjempestor barneflokk, skal jo ikke lekehuset holde i mange, mange år, før barna er så store at det er helt andre og langt større boligprosjekter de skal ha din hjelp til.

SE BYGGEVEILEDNING: I byggeveiledningen kan du se hvordan vi bygger en hule i et tre.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake