Lekehus

Skjem bort ungene med et flott dukkehus. Et dukkehus er et fint gjør det selv-prosjekt. Vi gir deg inspirasjon og byggeveiledninger til hvordan du bygger et dukkehus til ungene.

  Bygg en hytte i et tre eller et lekehus på bakken

  Maser barna om eget hus i hagen? Da har du et perfekt gjør det selv-prosjekt. På et lekehus kan du gi fantasien og kreativiteten fritt utløp, for det er et hav av muligheter. Du finner trinn for trinn-byggeveiledninger til alle Gjør Det Selvs lekehus på denne siden.

  Lekehus av tre

  Du skal finne frem sag og skrumaskin, for det er mer enn opplagt å bygge lekehuset i tre. Prisen bestemmer du helt og holdent selv, det er kun ambisjonene du (og muligens barna) har, som bestemmer om det skal være et enkelt lite saltakhus, en hytte i et tre høyden, et lekehus i moduler som barna kan flytte rundt på – eller luksusutgaven, som står på stolper og vil overgå alle naboenes lekehus.

  Billig lekehus

  En stabel billige planker kan raskt omdannes til smarte byggeklosser til et billig lekehus, som barna selv kan sette sammen i alle mulige kreative fasonger. Hakk i hakk-sammenføyningene gir utallige muligheter for å bygge hus, båter eller barnas egne flymaskiner. Når du har laget byggeklossene, skal det bare tilsettes litt barnefantasi – deretter er alt mulig.

  Løsningen er så enkel at større gjør det selv-barn også kan være på å lage byggeklossene. Skal delene males, kan selv de minste være med.

  En annen forholdsvis billig løsning er det lille trekantede huset, som er laget av standardmaterialer fra et byggvarehus. Her kan ungene klatre opp i det hevede, hyggelige lille huset og innrede deres egen hule.

  Bygg et lekehus i luksusutgave

  Skal barna ha det beste av det beste – og vil du gjerne ha et lekehus som faktisk er pent å se på, skal du gå etter luksusmodellen. Huset er en perfekt idyll, bygget på stolper, slik at det nesten er en tretopphytte.

  Det er naturligvis ikke det billigste lekehuset du kan lage, men til gjengjeld gir det også gjør det selv-eren noe å leke med mens det blir bygget.

  Lekehus i trærne

  I tillegg har du selvsagt den ultimate gutte- eller pikedrømmen: En hytte i et tre. Den får du også en guide til, og har du trær av en viss størrelse, er det en morsom utfordring å bygge. Og en drøm å leke i.

  Igjen tar vi utgangspunkt i materialer fra et byggvarehus, og vi holder prisen nede – for hvis du ikke har en kjempestor barneflokk, skal jo ikke lekehuset holde i mange, mange år, før barna er så store at det er helt andre og langt større boligprosjekter de skal ha din hjelp til.

  SE BYGGEVEILEDNING: I byggeveiledningen kan du se hvordan vi bygger en hule i et tre.