Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Isolert hundehus

Hunder har godt av litt frisk luft. Og hvis hunden din elsker å være ute selv når været er kaldt og vinden blåser, kan du skjemme den bort med et varmt isolert hundehus. Å bygge et isolert hundehus er en relativt enkel affære, og det eneste du trenger å investere i er noen materialer og litt maling.

Velg riktige treverk til hundehuset

Hundehuset blir utsatt for alle årstiders herjinger, og derfor må du også velge materialer som er sterke og holder seg. Vi har valgt å bruke trykkimpregnert tre, fordi det egner seg godt til et isolert hundehus. Men om hunden din gnager i alt den kommer over, bør du velge ubehandlet tre og male det med en ufarlig trebeskyttelse. Vi bruker en helt vanlig kryssfinér til sidene i vårt hundehus, og trykkimpregnert tre til tak og gavler.

Hundehuset settes sammen i hagen

Vi skjærer alle delene av hundehuset, gavler, gulv, inngangshull, sidekledning og tak til i verkstedet, før vi setter sammen alt i hagen der hundehuset skal stå. Til vårt hundehus har vi valgt å lage taket med overlappende kledning, så vannet blir ledet bort fra taket.

Isolert hundehus fra bunnen

Hundehuset vårt skal selvfølgelig ha et solid lag isolasjon. Vi isolerer bunnen av hundehuset med mineralull, som vi tilpasser til gulvet i hundehuset vårt. Vi setter det fast med en kraftig plastikk. Da er hundehuset isolert.

Tilpass størrelsen på ditt “bygg det selv-hundehus”

Vi har laget hundehuset vårt slik at det passer til en mellomstor hund – for eksempel en labrador. Men hvis du har en større eller mindre hund, kan du tilpasse åpningen slik at den passer i størrelsen. Hullet sages til med en stikksag.

Tretaket er prikken over i-en

Taket på hundehuset vårt er overlappende trekledning, og det er en detalj som gjør hundehuset litt spesielt. Det er ikke vanskelig å få bordene til å ligge på den riktige måten med den riktige avstanden. Det krever bare litt planlegging. Hvis du laster ned byggeveiledningen til et isolert hundehus, kan du se hvordan du bygger det perfekte hundehuset. God arbeidslyst!