Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Lag et enkelt kaninbur

I dag finner du et stort utvalg av kaninbur i butikkene. Typisk er det dog slik at de billige kaninburene er veldig små, mens de større modellene er urimelige dyre. Bygger du i stedet kaninburet selv, får du det i den størrelsen som passer deg - til en billig penge.

Bygg kaninbur selv i to etasjer

Bygger du en andre etasje på kaninburet ditt, er det enkelt å bygge stort nok til at kaninene kan få litt mosjon, også når de er alene hjemme.

Bruk fantasien når du bygger kaninbur

Et bygg-selv-kaninbur er hyggelig å lage. Du kan for eksempel la barna stå for dekoreringen, slik at det blir deres helt unike bur.

Kaninbur kan bygges av restematerialer

Til et kaninbur, trenger du ikke investere i nye dyre materialer. Alt du trenger er to typer materialer, som selvfølgelig kan være restematerialer fra andre prosjekter.

To typer materialer

Du trenger ikke mer enn to typer materialer for å bygge kaninburet. Bruk vannfast kryssfiner til sidene, bunnen og taket, og benytt et par terrassebord til resten. Med terrassebord kan du lage lister til kaninburet ditt, slik at du ikke trenger å kjøpe nye dyre lister. Har du ikke noen passende restematerialer liggende, kan du bygge kaninburet selv for under 1000 kroner i materialer.

Kaninbur utendørs

Ved å bygge kaninburet selv i vannfast kryssfiner og terrassebord, kan du plassere kaninburet ditt utendørs, uten at det ødelegges av vind og regn.

Enkelt og raskt

Gå du ordentlig til verks er det ikke vanskelig å bygge kaninburet selv. Du kan laste ned instruksene her. En erfaren gjør det selv-er kan fint bygge kaninburet på én dag.

Last ned den komplette byggeveiledningen

I byggeveiledningen her, har vi bygget et bur av vannfast 21 mm kryssfinér og terrassebord. Det fine kaninburet er skrudd sammen med 4 x 40 mm skruer, og vil holde i mange år. God fornøyelse!