Lesernes flotte søppelskjul

En avfallsdunk pynter ikke opp på tomten. Her er mange flotte tips fra Gjør Det Selvs lesere, til hvordan du flott, praktisk og oppfinnsomt kan skjule avfallsdunkene.

Alle disse flotte alternativene til å skjule avfallsdunker, ble sendt inn i forbindelse med en konkurranse i Gjør Det Selv i 2015. Se vinnerne av konkurransen her: VINNERNE: Flotteste søppelskjul

Flere flotte søppelskjul

Søppelskjulet skulle passe til vinduene våre. Jeg beiset det derfor med en brun farge som tilsvarte vinduene, etter at det var ferdig.
H. Jensen

Vår ”lokale” søppelplass rommer selve avfallsdunken, i tillegg til fire søppelsekker til papp, papir, glass og flasker og bokser som kan pantes.

Lokket har undertak, så det ikke regner ned i sekkene. Avfallsdunken har en mekanisme, så den åpner automatisk når lokket til skjulet åpnes.
S. Svendsen

Dette søppelskjulet har fungert i mange år. Det er faste plasser til alt, under ett tak – også de plastsekkene som bare settes ut én gang i måneden.
R. Ølstad

Dette søppelskjulet ble bygget forrige sommer, i bakgården til stefaren min.
N. Uschanoff

Frontveggen på søppelskjulet er hengslet, og holdes på plass med magneter. Lokket på selve søppelskjulet følger – ved hjelp av kroker og en kjetting – med når ”veggen” åpnes.
R. Rantanen

50 x 50 mm stolper, panelvegger, takbelegg og biter av rundstokk saget ut av et kosteskaft – det er hovedingrediensene i dette søppelskjulet.
T.M. Okkonen

Søppelskjulet er laget som en integrert del av gjerdet. Men døren er hevet, slik at den kan åpnes selv om det ligger mye snø foran den.
J. Rantinoja

Dette søppelskjulet er laget slik at det passer til de øvrige byggene på tomten. Skjulet er laget på punktfundament av betong, og veggene består av bord med fjær og not. Taket er laget av kryssfinér, kledd med takbelegg.
M. Lehtinen

Hele dette søppelskjulet er laget av gjenbruksmaterialer.
M. Velin

Dette søppelskjulet er 1,9 meter høyt, 75 cm bredt og 80 cm dypt. Det er laget av to kun to forskjellige materialdimensjoner, (48 x 73 mm og 48 x 48 mm). Bunnen og veggene er av 6 mm kryssfinér, og alt er malt i samme farge.
J.P Kulosaari

Dette enkle søppelskjulet er laget så det passer til omgivelsene når det gjelder form, materialer og fargevalg. Belegningen under skjulet er rød betongstein.
R. Mykrä

Her er det plass til to dunker, pluss annet returavfall. Alle sider og selve døren er laget som en luftig gitterkonstruksjon, slik at vond lukt sirkuleres vekk. I taket er det LED-lys, for enkel orientering i mørket.
J. Salonen

Dette søppelskjulet ble bygget forrige sommer. Utsmykningen i taket er laget med stikksag og et hullbor i bormaskinen.
J. Johansson

Søppelskjulet mitt har håndtak av greiner med hull, som jeg har funnet i skogen. Planen var å sette et hjerte på døren. Men det nektet samboeren min meg å gjøre. Hun var redd for at folk ”gikk feil”.
S. Fagerstedt

Dette søppelskjulet er laget med inspirasjon fra en byggeveiledning i Gjør Det Selv. Men jeg har modifisert lokket, slik at jeg slipper å holde det når jeg kaster søppel. ”Holderen” består helt enkelt av et par lister.
K. Bernström

Søppelskjulet vårt har sider i en luftig gitterkonstruksjon, for å sirkulere vekk søppellukt. Døren, som er dekorert etter beste evne, er delt i to, slik at det er enkelt å komme til avfallsdunkene.
R. Pirttikangas

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Søppelskur