Lesernes beste ideer: Bygg en bod til alt

Redskabsbod, lekehus, vedskjul, grillhytte ... Uansett hvilket uthus du drømmer om, har Gjør Det Selvs lesere et godt forslag til deg.

Det midterste stykket av taket er “løftet” og erstattet med glass i både sider og topp.

1. Elegant redskapsbod med lys ovenfra

"Da vi skulle ha et nytt uthus, ville vi styre utenom de tradisjonelle byggesettene, så vi bygde vårt eget i stedet.

INSPIRASJON: Bygg en flott og praktisk redskapsbod

Det spesielle ved redskapsboden vår, er at den har et glasstak som er “løftet”. Det gir ordentlig godt med lys, fordi det er glass i selve taket og i sidene på den løftede takkonstruksjonen.

Fordelen ved å ha taket som lyskilde, og ikke vinduer i veggene, er at det blir godt med plass på veggene til oppbevaring. Vi har hyller fra gulv til tak i redskapsboden, og samtidig plass til at hageredskapene kan henge på veggen.

Redskapsboden er bygget med stolper og liggende bordkledning. Taket er laget med sperrer, plater og shingel oppå. Unntatt er det midterste partiet ved mønet, som er erstattet av et glassparti. Taket er løftet ved å bygge et treskjelett, som glasset er montert til. M.J."

redskapsbod med takvindu

Det er bygget et treskjelett av lekter, som løfter taket. Ved å sette glass i sidene, slippes det ekstra mye lys inn i redskapsboden.

2. Flott og praktisk redskapsbod til hageutstyr

"I det lille kolonihagehuset vårt, er det veldig liten plass til oppbevaring. Vi har heller ikke noen redskapsbod. Derfor har vi laget et lite “tilbygg” på den ene ytterveggen, der vi har fått plass til det vi ellers ville hatt i et uthus.

Tilbygget er laget av tre, som resten av huset. Det er holdt i samme stil, slik at du ikke legger merke til at det er der. Det ligner bare et ekstra vindu, men med samme funksjon som et stort skap. Sprossevinduene kan åpnes som dører, og på innsiden er det hyller.

Skapet måler 40 x 120 x 160 cm. Det består av to sider med trekledning, samt en bunn i fronten som er malt svart. På hjørnene er det hvite panelbord, som de hvitmalte sprossevinduene er montert til.

Sidene er laget skrå øverst, slik at taket på tilbygget får en passende helling. K.T."

Redskapsbod under takutstikket

Det ligner et ekstra vindu i kolonihagehuset, men tilbygget er i virkeligheten et skap.

3. Redskapsbod på terrassen

"Jeg ville gjemme alle hageredskapene mine, og har nå bygget et lite “hus” på terrassen. Her er det plass til både redskaper, grill og andre ting.

BYGG SELV: Verdens minste redskapsbod

Redskapsboden er bygd opp med et treskjelett festet til gulv og vegger. Veggene på boden er laget med samme fjær- og notsystem som kledningen på huset. Dermed blir den ikke for iøynefallende. Vannkran og hageslange er også plassert i boden. R.S."

Bod på terrassen

Med boden på terrassen, har du alltid redskapene lett tilgjengelig.

4. Lekehus med innebygget redskapsbod

"Da jeg skulle bygge et lekehus til de to guttene mine, grublet jeg lenge over hvordan det skulle se ut, og hva det skulle “kunne”. Det skulle jo gjerne bli gatas flotteste hus, men samtidig skulle det også være praktisk. Resultatet ble dette piratskipet, som både inneholder redskapsbod og skjul.

I fronten er det “maskinrom”, med plass til gressklipper, trimmer osv., som dermed er i nærheten av plenen og raskt å dra fram. På dekket er det ror og ei mast med piratflagg. Dekket er sikret med et rekkverk, unntatt der det er sklie og et nett, som jeg har flettet selv.

Akterenden av skipet kan vippes opp og settes fast med en kjetting, slik at skipet også kan brukes som skjul. Alt er laget av impregnerte materialer, og det har tatt meg et par uker å bygge. M.H."

uthus lekehus

Lekehuset er laget som et sjørøverskip, men det brukes til mye mer enn bare til lek.

uthus lekehus

Baksiden kan åpnes som en stor lem. Den settes fast med en krok, og det er fri tilgang til lekehuset, som også kan brukes som skjul.

Skur legehus

Fronten på skipet brukes som redskapsbod, med plass til for eksempel gressklipperen.

5. Smart grillhus på hjul

"Jeg har laget dette lille huset, med plass til de tingene du trenger når du skal grille. Dermed er alt samlet på ett sted: grillen nederst og de mindre tingene på hyller over.

Huset er bygget av plater og bord, og taket er kledd med takbelegg, slik at det kan stå ute. Jeg har montert hjul under huset. Det gjør at det er enkelt å kjøre det dit jeg griller. H.N."

uthus grill

Et praktisk lite hus, med alt grillutstyr samlet på ett sted.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Utebod