Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hageredskap

Bli klokere på hvilke hageredskaper du bør ha i hageboden. Vi veileder deg også i hvordan du holder dine hageredskaper i toppform.

Hageredskaper

Hagearbeidet blir mye enklere om du har de riktige hageredskapene. Noen av de vanligste hageredskapene er spade, hakke, rive, løvrive og krafse. Blant de mindre hageredskapene er det en god ide å ha en liten spade, lukejern, en liten hagesaks til å skjære bort mindre greiner, og greinsakser til tykkere greiner. En greinsag er også praktisk å ha om du skal sage en større grein.

Motoriserte hageredskaper

I tillegg har du de større, motoriserte hageredskapene – enten på strøm, bensindrevne eller på batteri. Det kan være for eksempel en gressklipper, hekksaks, kanttrimmer og kanskje en motorsag, hvis du har mange større trær i hagen din.

Oppheng til hageredskapene dine

Hageredskaper har altså alle mulige størrelser, og kan fort ta en del plass hvis du ikke sørger for å finne en fornuftig plass til dem, for eksempel i en bod. Hvis du organiserer hageredskapene, er de enklere å finne frem når du har bruk for dem. Det finnes mange forskjellige typer oppheng som er beregnet spesielt til hageredskaper, slik at du enkelt kan finne det som passer best til dine behov. Hvis du skal bygge en ny bod, er det smart å tenke på at det skal være god plass til hageredskaper. Om de lange hageredskapene kun står opp langs veggen, vil det fort bli rotete. Med et ordentlig oppheng til hageredskapene, utnytter du plassen optimalt.

Her kan du se hvordan du kan henge opp hageredskapene dine: Oppheng hageredskaper

Dyre eller billige hageredskaper?

Hvis du skal ut å kjøpe nye hageredskaper, kan det godt lønne seg å velge noe i god kvalitet. De holder lenger, og leverer et bedre resultat. Det kommer selvfølgelig også an på hvor stor hage du har og hvor hageinteressert du er. Hvis du kun har en liten hage som ikke krever noe særlig vedlikehold, holder det med billigere hageredskaper.

Vedlikehold av hageredskaper

Det er viktig at du vedlikeholder hageredskapene dine, slik at de fungerer optimalt. Både beskjæringssaks, gressklipper og spade har godt av å bli slipt jevnlig – slik at blad og egger er skarpe. Da blir det enklere for deg å bruke hageredskapene, og du får et bedre resultat. Samtidig holder hageredskapene lenger.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake