Hageredskap

Bli klokere på hvilke hageredskaper du bør ha i hageboden. Vi veileder deg også i hvordan du holder dine hageredskaper i toppform.

  Hageredskaper

  Hagearbeidet blir mye enklere om du har de riktige hageredskapene. Noen av de vanligste hageredskapene er spade, hakke, rive, løvrive og krafse. Blant de mindre hageredskapene er det en god ide å ha en liten spade, lukejern, en liten hagesaks til å skjære bort mindre greiner, og greinsakser til tykkere greiner. En greinsag er også praktisk å ha om du skal sage en større grein.

  Motoriserte hageredskaper

  I tillegg har du de større, motoriserte hageredskapene – enten på strøm, bensindrevne eller på batteri. Det kan være for eksempel en gressklipper, hekksaks, kanttrimmer og kanskje en motorsag, hvis du har mange større trær i hagen din.

  Oppheng til hageredskapene dine

  Hageredskaper har altså alle mulige størrelser, og kan fort ta en del plass hvis du ikke sørger for å finne en fornuftig plass til dem, for eksempel i en bod. Hvis du organiserer hageredskapene, er de enklere å finne frem når du har bruk for dem. Det finnes mange forskjellige typer oppheng som er beregnet spesielt til hageredskaper, slik at du enkelt kan finne det som passer best til dine behov. Hvis du skal bygge en ny bod, er det smart å tenke på at det skal være god plass til hageredskaper. Om de lange hageredskapene kun står opp langs veggen, vil det fort bli rotete. Med et ordentlig oppheng til hageredskapene, utnytter du plassen optimalt.

  Her kan du se hvordan du kan henge opp hageredskapene dine: Oppheng hageredskaper

  Dyre eller billige hageredskaper?

  Hvis du skal ut å kjøpe nye hageredskaper, kan det godt lønne seg å velge noe i god kvalitet. De holder lenger, og leverer et bedre resultat. Det kommer selvfølgelig også an på hvor stor hage du har og hvor hageinteressert du er. Hvis du kun har en liten hage som ikke krever noe særlig vedlikehold, holder det med billigere hageredskaper.

  Vedlikehold av hageredskaper

  Det er viktig at du vedlikeholder hageredskapene dine, slik at de fungerer optimalt. Både beskjæringssaks, gressklipper og spade har godt av å bli slipt jevnlig – slik at blad og egger er skarpe. Da blir det enklere for deg å bruke hageredskapene, og du får et bedre resultat. Samtidig holder hageredskapene lenger.