9 TIPS: Få mer plass i boden

Er boden for liten til alle tingene som skal stå på gulvet? Her får du en rekke ideer til hvordan du kan få mer plass i boden. Du skal bare se opp på veggene.

1. OPPHENG

Selv om de er laget for å holde på takrenner, kan rennekroker brukes til mye annet. For eksempel til parasoller eller lange lister.

2. LISTEHOLDER

Oppe under taket kan du skru noen bord på sperrene, og lage en hylle til lange lister, planker og andre ting.

3. TAKBOKSHOLDER

får den store boksen unna, og opp over hodehøyde.

Slik lager du et enkelt oppheng:

Her består opphenget bare av hullbånd i metall, som er skrudd fast i taket. Det er smart, hvis du lar takstativet fra bilen sitte på boksen. Bruker du takboksen ofte, kan du erstatte hullbåndet med bagasjestropper. Da er det lett å heve og senke boksen. De kan også holde på en boks uten takstativ.

4. KLAPPBORD

Når bordet kan slås opp mot veggen, sparer du gulvplass når det ikke er i bruk. Bordplaten er hengslet til veggen, og beina er hengslet til bordplaten.

5. REDSKAPSHOLDER

kan romme mye hageverktøy. Hever du den litt, blir det også plass på gulvet.

Slik lager du en enkel holder:

Holderen består av en ramme. Nederste del blir til en hylle redskapene kan stå på, og ved å lage rammen i for eksempel 90 mm dybde, kan det på forsiden monteres en tverrlist, som sikrer at redskapene ikke velter forover. Bruk gjerne rester av lister og bord du uansett har liggende.

6. KASSEREOL

En kassereol laget for plastkasser, kan holde styr på alt mulig rart. Det gir ganske mange kubikkmeter plass – også til verktøy, planteutstyr, smålister og andre ting.

Se hele oppskriften på kassereolen her: Orden i kassevis

7. VERKTØYSKAP

kan romme verktøy, men også bøtter og andre ting. Inne i dørene lager du hyller, så det også er plass til småting der.

8. HJULOPPHENG

Dekk på felger tar plass på gulvet, men ved hjelp av enkle rundstokker eller billige hylleknekter, som er skrudd inn i veggen, og som stikkes gjennom midten av hjulet, kan de henges opp på veggen.

9. SYKKELOPPHENG

kan lages som vist i metall, med hjelp fra en smed, eller i kraftig tre. Den trekantede rammen gjør den sterk. Sykkelen henger i for- eller bakhjulet i enkle kroker, beregnet til oppheng av hageredskaper.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Utebod