Vedskjul

Det er ingen som har lyst til å fyre med våt ved. Det ryker mer, forurenser mer, og det soter mer i pipa. I tillegg varmer den selvsagt mindre. Veden skal være tørr. Knusktørr. En enkel og billig løsning er et vedskjul.

Enkelt og billig vedskjul

Dette vedskjulet kan bygges for rundt 2000 kroner, og består av kun få materialer – en bunn av to paller, som hviler på tre trykkimpregnerte stolper, og to sider kledd med bord, som øverst i mønet er forseglet med en strimmel murpapp. Med litt svart maling utenpå, holder du veden din tørr i et effektivt vedskjul, som vil passe inn i de fleste hager.

Last ned artikkelen og se hvordan du bygger det enkle vedskjulet.

Redaksjonen anbefaler: Er veden din tørr nok?

Veden din bør ha en fuktighet på under 18% før du fyrer med den. Ellers vil du ikke oppnå en optimal forbrenning. Dessuten vil den våte veden i peisen utvikle seg til mer røyk, som kan sette seg i skorsteinen som løpesot - og i verste fall forårsake en skorsteinsbrann.

Derfor anbefaler vi at du alltid sjekker om veden din er tørr nok før du fyrer med den. Den sikreste metoden er å bruke en fuktmåler.

AKKURAT NÅ: Du får 2 nummer av Gjør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fuktmåler for kun 89 kroner. Du sparer 465 kroner!

Ja, takk: Vis meg det gode tilbudet NÅ!

Her kan du også se en video av 6i1 multidetektorens seks forskjellige funksjoner.