Vedskjul

Hold veden din tørr med en flott vedbod. Her på disse sidene kan du finne en masse inspirasjon og utallige byggeveiledninger til hvordan du kan bygge din egen vedbod.

Bygg et vedskjul

En vedovn skaper hygge og er en god måte å holde strømutgiftene nede på. Det er selvfølgelig forbundet med mer arbeid enn annen fyring, og du blir nødt til å kjøpe ved - og oppbevare det. Da trenger du et bra vedskjul, og et hjemmelaget vedskjul er et morsomt gjør det selv-prosjekt.

Det er viktig at veden får luft når den skal tørke. Det er førsteprioritet når du skal bygge vedskjulet. Et vedskjul trenger ikke være et stort, flott bygg med mye detaljer. Et bra vedskjul kan ganske enkelt være et halvtak hvor treet er beskyttet fra toppen, men åpen i sidene slik at vinden kan tørke veden.

Tegninger til vedskjulet – finn dem i byggeveiledningene

Hvis du skal bygge et vedskjul, krever det tegninger som du kan bygge etter. I alle våre byggeveiledninger til vedskjul, finner du detaljerte trinn for trinn-bilder og lettforståelige tegninger.

Vedskjul med halvtak

Et halvtak er faktisk alt som skal til for å ha et velfungerende vedskjul. Du kan i teorien lage det av et par stolper og bord du har til overs – men vi viser deg hvordan du kan bygge et flott vedskjul som halvtak.

Se byggeveiledningen her: Bygg halvtak over vedstabelen

Et godt vedskjul gir raskere tørr ved

Veden skal maksimalt inneholde 18 prosent fukt når du legger det inn i vedovnen. Det er viktig at bunnen i vedskjulet består av stein, paller eller lignende, slik at treet ikke ligger på bakken. Hvis det er god lufttilførsel i vedskjulet ditt – kan veden fint tørke på en sesong.

Få inspirasjon og tips til vedskjul

Det finnes mange tips til et perfekt vedskjul. På denne siden har vi satt sammen noen av de beste tipsene og triksene sammen med våre byggeveiledninger til vedskjul.

God arbeidslyst!

LES OGSÅ: Få inspirasjon med 5 tips til vedoppbevaring innendørs og vedoppbevaring utendørs