Vedskjul

Hold veden tørr med et flott og solid vedskjul, som skjermer av for vær og vind, men likevel slipper inn frisk luft. Her finner du mange byggeveiledninger til små og store vedskjul. Veiledningene gir deg både hjelp og inspirasjon til prosjektet, og de viser deg hvilke muligheter som finnes.

  Alle artikler om vedskjul

  Bygg et vedskjul

  En vedovn skaper hygge og er en god måte å holde strømutgiftene nede på. Det er selvfølgelig forbundet med mer arbeid enn annen fyring, og du blir nødt til å kjøpe ved - og oppbevare det. Da trenger du et bra vedskjul, og et hjemmelaget vedskjul er et morsomt gjør det selv-prosjekt.

  Det er viktig at veden får luft når den skal tørke. Det er førsteprioritet når du skal bygge vedskjulet. Et vedskjul trenger ikke være et stort, flott bygg med mye detaljer. Et bra vedskjul kan ganske enkelt være et halvtak hvor treet er beskyttet fra toppen, men åpen i sidene slik at vinden kan tørke veden.

  LES OGSÅ: Slik bygger du en utebod av billige materialer

  Tegninger til vedskjulet – finn dem i byggeveiledningene

  Hvis du skal bygge et vedskjul, krever det tegninger som du kan bygge etter. I alle våre byggeveiledninger til vedskjul, finner du detaljerte trinn for trinn-bilder og lettforståelige tegninger.

  Vedskjul med halvtak

  Et halvtak er faktisk alt som skal til for å ha et velfungerende vedskjul. Du kan i teorien lage det av et par stolper og bord du har til overs – men vi viser deg hvordan du kan bygge et flott vedskjul som halvtak.

  Se byggeveiledningen her: Bygg halvtak over vedstabelen

  Et godt vedskjul gir raskere tørr ved

  Veden skal maksimalt inneholde 18 prosent fukt når du legger det inn i vedovnen. Det er viktig at bunnen i vedskjulet består av stein, paller eller lignende, slik at treet ikke ligger på bakken. Hvis det er god lufttilførsel i vedskjulet ditt – kan veden fint tørke på en sesong.

  Få inspirasjon og tips til vedskjul

  Det finnes mange tips til et perfekt vedskjul. På denne siden har vi satt sammen noen av de beste tipsene og triksene sammen med våre byggeveiledninger til vedskjul.

  God arbeidslyst!

  LES OGSÅ: Få inspirasjon med 5 tips til vedoppbevaring innendørs og vedoppbevaring utendørs