Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Mal vinduene

Vinduene er husets øyne, og når de skal males, skal du kjenne deres historie. Det høres ut som en romantisk fortelling, men det med historien er i hvert fall riktig. For du skal behandle vinduene med samme type maling gjennom hele deres levetid – og hvis du ikke kjenner historien, må du utslette den ved å slipe ned vinduene og begynne forfra.

Disse vinduene er slipt ned helt, og behandlet med grunningsolje, kvistlakk og tre lag lysegrå alkydmaling – men det er åtte år siden, og veggen vender mot syd, der sol og regn jobber sammen om å bryte ned malingen. Derfor er det på høy tid å male vinduene igjen. Vinduene som er fra slutten på 80-tallet, er fortsatt av god kvalitet, så de bør holde i fortsatt mange år – vel å merke hvis de blir vedlikeholdt og malt med jevne mellomrom.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Derfor skal du ha en fuktighetsmåler

Gjør deg flid fra start og få et holdbart resultat

Det er et sort pirkearbeid å male vinduer, men tålmodigheten belønnes med det løftet de nymalte vinduene gir huset. Det er ikke vanskelig, men det krever en del tålmodighet og nøyaktighet.

I artikkelen som du kan laste ned her på siden kan du lese om:

  • hvilke verktøy du skal bruke
  • hvordan du forbereder og rengjør vinduene grundig
  • hvordan du sliper og maler vinduene

OBS! Denne artikkelen er en del av et samlet tema om maling av treverk utendørs hvor vi har samlet alt du trenger å vite før du går i gang med malearbeidet. Du kan laste ned det samlede temaet her: Stort tema: Maling av utendørs treverk.