Vinduer

Vinduene dine er en mulighet for å få luft og lys inn i huset. De skal jevnlig vedlikeholdes og sjelden skiftes. Med våre tips og veiledninger kan du se hvordan du gjør begge deler.

Alle artikler om vinduer

Avanserte vinduer

Vinduer er ikke bare glass vi kan titte gjennom og som sørger for at det kommer lys inn i huset. Med tiden har vinduene blitt mer og mer avansert, og nå kan vinduene mer enn noensinne før.

Vinduer med varmeveksler

Takvinduer fra Velux har et triks i ermet som kan være med på å varme opp boligen din. Det fungerer på den måten at med en liten tilføyelse til takvinduet ditt, vil varm “brukt” luft blåst ut, mens den kalde luften utenfra blir sugd inn - men før den kalde luften kommer inn i boligen, vil den bli varmet opp av den varme “brukte” luften som siger ut.

Termovinduer er på vei ut

Termovinduer eller termoruter er på vei ut til fordel for energiglass. De “gamle” termorutene er i prinsippet bare to stykker enkeltglass med luft i mellom. De holder ikke særlig godt på varmen, og for noen ekstra kroner kan du kjøpe energiglass som er langt mer effektive.

Tetningslistene må være i orden

Selv om du har de mest avanserte energivinduene, så hjelper det ikke noe særlig om tetningslistene ikke er tette. Tetningslister til vinduer er heldigvis enkle å skifte ut, og du kan spare penger med tette tetningslister.

Vinduer er en viktig del av fasaden

Utover å gi oss en mulighet til å titte ut av vinduet fra stuen, og kaste dagslys inn i rom – så har vinduene også en stor betydning for utseendet til huset. Det finnes et hav av forskjellige utforminger på vinduer. Fra vanlige vinduene til buevinduer og til sprossevinduer. Det viktigste er at vinduene dine matcher hverandre – og huset ditt – for å kunne oppnå det fineste resultatet.

Se videoen av hvordan du: Lager dine egne vindussprosser

Om du har eldre vinduer, er det sannsynlig at glasset er kittet fast. Hvis et glass går i stykker, kan du selv gå i gang med kittet

Les mer: Slik kitter du vinduer med linoljekitt

Vinduet er mer enn bare glass

Alt rundt vinduet er også en del av vinduet – det vil si vinduskarmen. Platen vi setter potteplanter og lys på i vinduet heter vindusbrett.

Du kan gi vinduet ditt sitt helt unike uttrykk, alt etter hva du velger som vindusbrett og noen materialer har andre fordeler og ulemper enn andre.

Du kan lese våre 7 alternativ til et nytt vindusbrett hvor du kan finne inspirasjon og veiledninger til hvordan du skifter vindusbrettet ditt.

Rene vinduer

Det er få av oss som synes det er morsomt å vaske vinduer. Derfor er det også blitt utviklet en rekke forskjellige vindusvaskere som gjør arbeidet en smule enklere. Vi har testet dem for å se om det er noe å ta i bruk.

LES OGSÅ: Test av vindusvaskere

Side 1 / 3