Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan retter jeg opp ei skjev dør?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Problem:

Døra mellom stua og kjøkkenet vårt henger litt og skraper mot terskelen når den skal lukkes. Døra er av eldre dato, og det er tilsynelatende ingen justeringsmuligheter innebygget i hengslene. Jeg har vurdert å skjære litt av døra, men det vil ødelegge de fine profilene. Derfor er det en dårlig løsning. Kan dere hjelpe med et tips?

Løsning:

Hvis det er plass over døra, er det enkleste å legge en liten skive (en hengselring) under hengslene. Skivene fås i forskjellige størrelser og materialer. Hvis det ikke hjelper, f.eks. fordi det ikke er plass til å heve døra, må du ha fatt i en hengselretter. Det er et verktøy du setter ned over hengselet, deretter bryter du rett og slett hengselet i den retningen du vil ha det.

Hvis ikke noe annet hjelper, kan du høvle eller slipe litt av terskelen. Men ofte vil en skjevt hengende dør også gi andre problemer, for eksempel at den svinger helt opp så snart den ikke er låst. Da hjelper ikke sliping av terskelen det aller minste. I så fall må hengselretteren tas i bruk også her.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake