Montering av Q-lon tetningslist

Er den gamle hoveddøren skjev og utett, er en Q-lon tetningslist – en hard list med mykt skumbelegg – på dørens ytterside ofte løsningen. Se hvordan du monterer den.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 time
Pris
350 kroner

Intro

Med årene har den gamle hoveddøra blitt litt skjev og utett. For å stoppe kulde og trekk, er det satt en Q-Lon tetningslist på dørens ytterside. En Q-Lon list er en skumkledd trelist på 6-8 mm, som døren eller vinduet lukker mot.

Nå har døren gitt seg ytterligere, og Q-Lon listen er malt. Det gjør at malingen tørker ut det myke skummet på listen, og gjør det stivt. Vi skifter ut den gamle listen med en ny, som er nummeret større. Vi plasserer den tett inntil døren - og tetningslisten dekker fortsatt den delen av karmen som ikke er malt.

Veiledning

01
Slik gjør du 4 Trinn

Q-Lon lister fås i forskjellige tykkelser og bredder. Velg den størrelsen som akkurat dekker utettheten i døren.

1

Den gamle listen skjæres løs. Siden trelisten er malt sammen med resten av karmen, skjærer vi den løs med en hobbykniv, slik at malingen ikke skaller av.

2

Lirk av den gamle listen. Bruk et stemjern, og slå det forsiktig inn mellom listen og karmen. Deretter kan listen lirkes av. Jo mindre skade du gjør på, desto mindre blir det å reparere senere.

3

Skjær til den nye listen med en baufil. Da unngår du at listen flises opp. Start med listen som sitter i toppen av dørkarmen. Deretter skjæres de to sidestykkene.

4

Listen trykkes inn mot den lukkede ytterdøren og festes med galvaniserte dykkert. Bruk en dor til å få dykkertene helt inn i listen.

Tidsforbruk

Rundt en time

Pris

Cirka 350 kroner (for tre Q-Lon lister på 240 cm)

Vanskelighetsgrad

Du skal være nøye med hjørneskjøtene. Ellers er oppgaven helt enkel.

Tips & Triks

Video

Video

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Tetningslister