Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Spar varme med tette lister

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Pengene fosser ut av vinduet når tetningslistene dine ikke holder tett. Uansett om det skyldes slitasje, maling eller alder, er det bare å skifte dem. Det er like lett som det er effektivt hvis du vel å merke kjøper de riktige listene og monterer dem helt riktig.

SLIK SKIFTAS LISTA:

SLIK SKIFTAS LISTA:

1. De gamle listene fjernes og karmen renses slik at det verken er igjen støv, løs maling eller fett. Til hver side klipper du til et stykke med tetningslist – heller for lang enn for kort i første omgang. Pass pa? at du ikke strekker lista mens du sjekker lengden.

2. På hengselsiden limes lista fast på innsiden av karmen slik at kanten på ramma trykkes mot den når vinduet lukkes. Listene er selvklebende, og den klebende siden avdekker du bare litt om gangen like før det aktuelle stykket trykkes fast.

3. Lista settes på de andre sidene. Den settes nå på anslagslista slik at det er innsiden av vindusramma som trykkes mot lista når vinduet lukkes. Hadde du også satt tetningslista på hengselsiden på anslagslista, ville ramma ødelagt av lista.

4. Normalt er det praktisk å sette opp de vannrette listene til slutt. Det er litt forskjellig hvordan de ulike typene bløte tetningslister best føyes sammen i hjørnene, så se på pakningen om en spesiell teknikk anbefales til den aktuelle lista.

5. Er vinduet nå vanskelig å lukke, justerer du haspen. De nye listene er trolig litt tykkere enn de gamle slik at det ofte er nødvendig å løsne haspene litt.VIKTIG! Er listene altfor tykke, risikerer du å vri vinduet skjevt.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Reparasjon: Spar varme med tette lister
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake