Slik monterer du selvklebende tetningslister

Selvklebende tetningslister er de mest vanlige tetningslistene på markedet. De er også de enkleste å bruke, og de kan monteres på både tre, metall og plast. Se hvordan de brukes.

Veiledning

SLIK SKIFTAS LISTA:

1

De gamle listene fjernes og karmen renses slik at det verken er igjen støv, løs maling eller fett. Til hver side klipper du til et stykke med tetningslist – heller for lang enn for kort i første omgang. Pass pa? at du ikke strekker lista mens du sjekker lengden.

2

På hengselsiden limes lista fast på innsiden av karmen slik at kanten på ramma trykkes mot den når vinduet lukkes. Listene er selvklebende, og den klebende siden avdekker du bare litt om gangen like før det aktuelle stykket trykkes fast.

3

Lista settes på de andre sidene. Den settes nå på anslagslista slik at det er innsiden av vindusramma som trykkes mot lista når vinduet lukkes. Hadde du også satt tetningslista på hengselsiden på anslagslista, ville ramma ødelagt av lista.

4

Normalt er det praktisk å sette opp de vannrette listene til slutt. Det er litt forskjellig hvordan de ulike typene bløte tetningslister best føyes sammen i hjørnene, så se på pakningen om en spesiell teknikk anbefales til den aktuelle lista.

5

Er vinduet nå vanskelig å lukke, justerer du haspen. De nye listene er trolig litt tykkere enn de gamle slik at det ofte er nødvendig å løsne haspene litt.VIKTIG! Er listene altfor tykke, risikerer du å vri vinduet skjevt.

Video: Utett tetningslist

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Tetningslister