Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ny omramming rundt vinduet

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Her er et godt eksempel på hvordan man ikke skal montere omramminger rundt et vindu. Det øverste bordet skal ikke ligge mellom de to sidebordene – det skal ligge oppå, slik at regnvann ikke kan komme inn i mellomrommene og i sidebordets endeved.

Og man må heller ikke prøve å dekke hengslene i toppen. Det gir også vann- og råteskader i løpet av meget kort tid. Der er ikke annet å gjøre enn å rive av omrammingen, og begynne forfra. Det er ikke vanskelig å få av sidebordene. De er bare montert med et par små spiker. Og det øverste bordet faller nesten av av seg selv.

Selv om konstruksjonen er helt feil, har trepanelen ennå ikke tatt skade. Håndverkeren måler først opp til det øverste bordet, som skal et stykke ut over begge sidebordene. Bordene skjærer han av 21 x 95 mm høvlet, impregnert furu.

Han forborer med et forsenkerbor, slik at hodene på skruene som skal i blir liggende et stykke inne i materialet. Bordet monteres deretter med seks 5 x 60 mm rustfrie skruer – tre oppe og tre nede. Og det nye bordet monteres selvfølgelig også slik at det ikke dekker vindusbeslagene.

Bordene til sidene måles opp, slik at de vil komme til å gå ned til knekken på bunnlisten av aluminium. De skal være 52,5 cm, og sidebordene skjæres også av 21 x 95 mm impregnert, høvlet furu. Som ved den øverste listen, forbores det med et forsenkerbor.

Listene monteres med 4,5 x 50 mm rustfrie skruer, som skrus i et lite stykke inn fra den siden som vender inn mot vinduet. For å sikre at det ikke kommer vann inn bak det øverste bordet, gir håndverkeren den øverste kanten en stripe fugemasse. Den nye omrammingen er nå montert på riktig måte, og kan males i den fargen man måtte ønske.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake