Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skift glass, og bruk kitt i patron

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Hvis du har prøvd å kitte vinduer, vet du hvor vanskelig det er. Men jobben blir noe lettere, hvis du i stedet for kitt og kittkniv bruker termokitt i en fugepatron. Arbeidsprosessen er den samme, men det er mye lettere å styre mengden kitt.

Før glasset legges på plass, må du gi falsen en tynn stripe kitt. Legg stripen helt inne langs kanten av rammen og hele veien rundt. Sørg for å komme helt ut i hjørnene. Nå kan du legge glasset på plass, og trykke glasset lett ned i kittet. Glasset holdes på plass med såkalte glasstifter, som forsiktig bankes inn i rammen, så stiften går en aning ut over glasset.

Fire stifter er nok til den lille ruten. Glasstifter fås i stenger, som er skåret halvt gjennom i passende lengder, så stiften er lett å bøye og knekke av. Start med å skjære spissen på fugepatronen av i en bredde som passer med ønsket fugebredde. Og start så i det ene hjørnet.

Det fuges i en rolig, glidende bevegelse, så det blir en ensartet kittmasse. Den tynne væsken som ses på kittet er olje, som presses ut i en ny tube. Jobb deg stille og rolig rundt i hele kanten, så kittet når opp til kanten av rammen. Til å glatte etter med kan du bruke kittkniven, men det er faktisk lettere å benytte en plasttrekant, som her.

Dra det overskytende kittet av ved å kjøre trekanten langs kanten på rammen. Resultatet blir en flott og skarp kittfuge, som har god kontakt til ramme og glass.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Skift glass, og bruk kitt i patron
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake