Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lag dine egne vindussprosser

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Med juksesprosser kan du lett få for eksempel et vindu til å matche terrassedøren med små ruter. Vinduet er lagt på et arbeidsbord, og her måles rammens høyde og bredde.

I første omgang kappes listen med litt overmål, før den legges opp på glasset. Glasslisten som holder ruten på plass er litt skrå, og for å få sprossen til å passe, må kappsagen vinkles litt. Her innstilles den til å skjære i en vinkel på 10 grader. Når listen legges på, ser man at vinkelen passer veldig bra. Nå kan det måles opp, og listen skjæres til i den andre enden med samme vinkel.

På rammen markeres det hvor midten er, og midt-sprossen plasseres. Så strekes det opp på de to andre listene hvor de skal kuttes, slik at de passer med midt-sprossen. Listene skjæres til. Først med et loddrett snitt i lengden og deretter et par skrå snitt, som spisser listen litt til i den enden hvor den skal forbindes med midt-sprossen.

Det markeres hvor de to listene skal felles inn i midt-sprossen. Og med en listesaks klippes det markerte stykket bort. For å få en flott finish, skjæres snittet til med en hobbykniv. Det kan være nødvendig å tilpasse over flere omganger, til det passer.

Før sprossene festes, må ruten pusses. Selve monteringen foregår med dobbeltsidig tape, som klistres på baksiden av listene. Fjern beskyttelsestapen, og start med å klistre på midt-sprossen. På samme måte settes det dobbeltsidig tape på de to korte sprossene før de monteres. Og i løpet av en times tid er vinduet forvandlet til et sprosset vindu, som i stilen passer med terrassedøren.

LES OGSÅ: Skodder du kan lage selv

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Lag dine egne vindussprosser
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake