Mister du boligareal hvis du etterisolerer? Få svaret i artikkelen.

Mister du boligareal hvis du etterisolerer? Få svaret i artikkelen.

PÅSTAND: Et hus kan ikke bli for tett

NEI, et hus kan aldri bli for tett. Det skal selvfølgelig komme tilstrekkelig med frisk luft inn i boligen, men det bør klares med lufting og ventilasjon.

Det ideelle er at boligen ventileres via et sentralt ventilasjonsanlegg. Da er det snakk om kontrollert utlufting. Kan anlegget i tillegg gjenbruke varmen fra boligen (varmegjenvinning), er det et stort pluss.

Men husets klimaskjerm (tak, yttervegger og vinduer) bør være så tett som mulig. Det sikrer huset lengre levetid og gir deg et bedre inneklima, fordi kulde og fukt som trenger inn i huset kan skape både sopp og råte.

Last ned hele artikkelen og bli klokere på alle 11 påstandene om isolering av hus.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Slik sparer du tusenvis av kroner i året!

Vi vet at isolasjon ikke er temaet Gjør Det Selvs lesere synes er det mest spennende. Mange synes faktisk at det er ganske kjedelig, og vi innrømmer gjerne at isoleringsarbeid ikke er den morsomste jobben vi holder på med. Men det er absolutt den smarteste! Du kan nemlig spare tusenvis av kroner på strømregningen. Så vi kan ikke få sagt det ofte nok: Isoler, isoler, isoler!

Sjekk hvor varmen slipper ut med et infrarødt termometer

Med et infrarødt termometer er det en enkel og rask jobb å måle temperaturforskjellene i huset, og se hvor du skal gjøre tiltak når du skal i gang med et isoleringsprosjekt.

Du peker med laserstrålen på det stedet du vil måle, og sekundet etter kan du lese av temperaturen på skjermen.

Akkurat nå får du et infrarødt termometer sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedisjon. Du sparer 609 kroner.

Ja, takk: Vis meg mer om det infrarøde termometeret og det gode tilbudet

Her kan du se en video av hvordan det infrarøde termometeret virker: