Mister du boligareal hvis du etterisolerer? Få svaret i artikkelen.

Mister du boligareal hvis du etterisolerer? Få svaret i artikkelen.

PÅSTAND: Et hus kan ikke bli for tett

NEI, et hus kan aldri bli for tett. Det skal selvfølgelig komme tilstrekkelig med frisk luft inn i boligen, men det bør klares med lufting og ventilasjon.

Det ideelle er at boligen ventileres via et sentralt ventilasjonsanlegg. Da er det snakk om kontrollert utlufting. Kan anlegget i tillegg gjenbruke varmen fra boligen (varmegjenvinning), er det et stort pluss.

Men husets klimaskjerm (tak, yttervegger og vinduer) bør være så tett som mulig. Det sikrer huset lengre levetid og gir deg et bedre inneklima, fordi kulde og fukt som trenger inn i huset kan skape både sopp og råte.

Last ned hele artikkelen og bli klokere på alle 11 påstandene om isolering av hus.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Sjekk isolasjonen før det er for sent!

Er du sikker på at du har helt kontroll på isolasjonen? Ellers kan det få store konsekvenser – og det er ikke kun for fyringsutgiftene.

Er ikke huset ditt riktig isolert, kan du få problemer med fukt, sopp og råte. Og det er dessverre mange stygge eksempler på feil etterisolering. Det kan medføre fuktskader på huset og bli dyrt å rette opp. I stygge tilfeller vil det også være helseskadelig for deg og familien.

Sjekk isolasjonen med et inspeksjonskamera
Isolasjonen sitter ofte steder som er vanskelig tilgjengelig – for eksempel i kneloftet, inne i veggen, under himlingen eller i krypekjelleren. Derfor anbefaler vi deg å bruke et inspeksjonskamera, som du kan komme til med. Da vil du enkelt kunne se om det er fukt eller sopp i isolasjonen. Du kan også sjekke at isolasjonen ligger riktig, og at det ikke mangler vindsperre – bare isolasjon er som regel ikke nok.

Akkurat nå får du et inspeksjonskamera sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv.

Ja, takk: Vis meg det nye Tech-Pro inspeksjonskameraet!

VIDEO: Her kan du se inspeksjonskameraet i funksjon: