Så mye strøm bruker en tørketrommel

Tørketrommelen kan være en stor energisluker i hjemmet, og det kan koste deg dyrt i strømutgifter. I denne artikkelen kan du lese mer om hvor mye strøm en tørketrommel bruker, og hvor mye det kan ende med å koste. Les også våre gode sparetips.

Hva koster det å bruke en tørketrommel?

Det kan være dyrt å bruke en tørketrommel.

Det er en rekke ting som bestemmer hvor mye det koster å bruke en tørketrommel.

Det kommer for eksempel an på hvilket energimerke tørketrommelen har, og hvor ofte og hvor lenge om gangen du bruker tørketrommelen.

Det kommer også an på hvilken type tørketrommel du har, og hvor mange kilo den kan tørke. Det kan for eksempel være forskjell på strømforbruket, alt etter om du har en kondens-tørketrommel med eller uten varmepumpe, eller om du har en tørketrommel med avtrekk.

I tillegg avhenger det selvsagt også av strømprisen.

LES OGSÅ: Hvor mye vann bruker en oppvaskmaskin?

Hvor mye strøm bruker en tørketrommel?

Ifølge strøm.no bruker en gjennomsnittlig tørketrommel omtrent 400 kWh i løpet av et år. Forbruket baserer seg på 167 tørkesykluser.

Med en strømpris på cirka 140 øre per kWh (omtrent gjennomsnittlig strømpris etter strømstøtte i 2022), utgjør dette en årlig kostnad på 560 kroner.

Men strømforbruket på de enkelte maskinene varierer, og kjøper du en maskin med et godt energimerke, bruker den mindre strøm enn en maskin med et lavere merke.

LES OGSÅ: Hvor mye strøm bruker en vaskemaskin?

Spar enda flere penger

Selv om du har en energivennlig tørketrommel, koster det fortsatt mye penger hvert år, hvis du bruker den ofte.

Hvis du vil spare strømutgifter, er tørketrommelen et godt sted å begynne. Det er nemlig helt gratis å tørke klær på et tørkestativ utendørs.

Les mer her: 3 smarte tørkestativ du kan bygge selv

Hvis du vil tørke klær innendørs, skal du huske å lufte grundig mens du gjør det, slik at det ikke går utover inneklimaet ditt.

Få flere gode tips: Energisparing

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Energisparing