Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Betonggulvet rettes opp

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Her har det vært støpt to jernbeslag ned i betonggulvet. De er blitt fjernet, og nå skal hullene tettes, slik at gulvet kan avrettes.

Med meiselen bankes det en kant rundt hullet, så reparasjonsmørtelen kan feste seg bedre. De to hullene forvannes, før det kastes en reparasjonsmørtel ned i hvert hull. Du glatter etter med reparasjonsskjeen, før du går over dem med en våt kost.

Fordi gulvet her er temmelig skjevt, vil mureren vise hvordan det rettes opp med selvnivellerende sparkelmasse. Men først må gulvet grunnes med en primer, som får sparkelmassen til å binde ordentlig fast.

Det kan være forskjell på blandingsforholdet fra produkt til produkt, så følg anvisningene på emballasjen.

Det skal brukes fem liter vann til denne sekken. Her blander vi bare en halv sekk med 2,5 liter vann. Massen skal røres godt sammen. Det gjøres enklest med en bormaskin med visp.

Et godt råd er å vispe i et spann med rent vann når du er ferdig med jobben. Da er du sikker på at det ikke tørker sparkelmasse på vispen. Hell ut en stripe sparkelmasse på gulvet fra hjørnet.

Med skjeen fordeles massen i hjørnet og omkring vannrøret. På store flater brukes bred gulvsparkel på minst 60 cm til å fordele massen.

Massen har den egenskapen at den selv flyter pent sammen og legger seg slik at gulvet blir helt jevnt. Når massen er tørr, kan du skrubbe over gulvet med en murstein, og på den måten fjerne eventuelle små ujevnheter.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake