Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Slik sparkler du et plant betonggulv

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Uansett om du skal legge fliser eller parkett, eller montere nytt kjøkken, er et helt plant gulv det beste utgangspunktet. Her viser vi hvordan du får det.

Slik sparkler du et plant betonggulv

Det er viktig at alle fordypninger fylles helt opp med gulvsparkelmasse. Når gulvet er helt rett, er det mye enklere å jobbe videre med det.

Slik sparkler du et plant betonggulv

Det er viktig at alle fordypninger fylles helt opp med gulvsparkelmasse. Når gulvet er helt rett, er det mye enklere å jobbe videre med det.

Kuler skal slipes ned, og fordypninger skal utjevnes med selvnivellerende gulvsparkelmasse. Er gulvet veldig ujevnt, skal hele flaten rettes opp.

Alle kan rette opp et lite gulv. Det blir litt vanskeligere når du skal ha oversikt over et stort gulv. Hvis det kun er snakk om noen mindre fordypninger, skal du regne med å bruke en time eller to på jobben.

Pris:

  • cirka 300 kroner

Materialer:

  • Selvnivellerende gulvsparkelmasse
  • Primer

SLIK GJØR DU

Slik sparkler du et plant betonggulv: Bruk et langt vater til å sjekke hvor plant gulvet er.

1. Bruk et langt vater til å sjekke hvor plant betonggulvet er. Det skal ikke være mer enn 3 mm mellom undersiden av vateret og gulvet. Marker ujevnhetene med en blyant.

Slik sparkler du et plant betonggulv: Slip ned forhøyninger med en vinkelsliper med diamantslipekopp.

2. Slip ned forhøyninger med en vinkelsliper med diamantslipekopp. Husk å bruke hansker, støvmaske og hørselvern.

Sådan spartler du et plant betongulv Støvsug betongulvet omhyggeligt med en arbejdsstøvsuger, inden du går videre.

3. Støvsug gulvet nøye med en grovstøvsuger, før du går videre. Ikke bruk en vanlig husholdningsstøvsuger. Det fine støvet kan ødelegge den.

Sådan spartler du et plant betongulv Det er vigtigt at påføre primer på de områder, der skal spartles.

4. Det er viktig å prime de områdene som skal sparkles. Primeren binder støvet og sikrer en god vedheft for gulvsparkelmassen.

Sådan spartler du et plant betongulv .** Bland gulvspartelmasse med vand, og pisk massen sammen med en boremaskine med et påmonteret piskeris.

5. Bland gulvsparkelmasse med vann, og pisk sammen massen med en bormaskin med påmontert blandevisp. Pisk til alle klumper er borte, og massen har fått en yoghurtaktig konsistens. Tøm deretter ut en passe mengde på gulvet.

Sådan spartler du et plant betongulv : Fordel spartelmassen jævnt med en bred spartel.

6. Fordel sparkelmassen jevnt med en bred sparkel. Legg gjerne på litt for mye sparkelmasse, slik at du har noe å “trekke av” etterpå.

Sådan spartler du et plant betongulv

7. Trekk av sparkelmassen med et rett bord, som føres i sikksakkbevegelser. Glatt etter med den brede sparkelen, og vent til sparkelmassen er helt tørr.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake