Selv om det er ergerlig at det er slått av en flik på en gulvflis, er det ingen grunn til å fortvile. Som vi viser deg her, er det enkelt å skifte ut en enkelt flis. Har du i tillegg spart et par overskytende fliser fra den gangen gulvet ble lagt, blir jobben enda enklere.

Redaksjonen anbefaler: Fakta om gulvfliser

Her må du være oppmerksom

Det som krever litt konsentrasjon, er å fjerne den ødelagte flisen uten at du skader noen av flisene ved siden av. I tillegg skal selvfølgelig høyden på den nye flisen være på nivå med flisene på resten av gulvet. Ta deg derfor god tid når du fjerner flisen, og vær nøye når du sjekker om den nye flisen passer i hullet. Husk også at det skal være plass til flislim.

På disse sidene bruker vi en multikutter og en borhammer med en flatmeisel, men en vinkelsliper og en vanlig hammer og en flatmeisel kan også fint gjøre jobben.

I dette gulvet er det for øvrig gulvvarme. Den har vi slått av, slik at flislimet og fugemassen ikke herder for raskt og blir svak.

Derfor har det gått galt

Gulvfliser er per definisjon meget robuste. De tåler for eksempel stor slitasje og sterke rengjøringsmidler. Mister du imidlertid tunge og skarpe ting på flisene, kan du være uheldig å slå hull på den ellers sterke og steinharde overflaten.

Knekte fliser ser du også en gang i blant. Problemet skyldes ofte at det ikke er kommet flislim under hele flaten. En del av flisen blir dermed hengende i ”løse luften”. Belastes den med stor vekt, vil den derfor lett kunne knekke.