Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Vinylgulv

Det er ekstremt enkelt å legge et vinylkorkgulv. Vi viser hvordan du klarer de 4 vanskeligste utfordringene.

I stedet for små rom og mørke ganger velger mange gjør det selv-ere å rive ned en eller flere vegger. Det skaper store, lekre og lyse rom uten så mange mørke kroker. Men når veggene fjernes, etterlater gulvet ofte et kaos av forskjellige liggeretninger, gulvmaterialer, bordbredder og lappinger med helt nye gulvbord. Selv om du sliper ned gulvet og gir det den samme olje-, lakk- eller såpebehandlingen overalt, blir resultatet sjelden optimalt. Vil du gulvkaoset ditt til livs, må du legge nytt gulv.

Redaksjonen anbefaler: Stort tema: Alt om gulvlegging

Vinylgulv med treutseende

Her var utgangspunktet et lappeteppe av hele sju forskjellige gulv, som ble satt sammen til ett enkelt gulv. Vi valgte å legge et korkvinylgulv, som ligner et klassisk tregulv. Det er enkelt både å legge og vedlikeholde. Dessuten virker korklaget på gulvets underside støydempende. Mellom det nye gulvet og underlaget legger vi et støydempende underlag, som også absorberer små ujevnheter i underlaget.

Klikkgulvet er et flytende gulv, som legges med avstand til alle vegger. Det samme gjelder mot kjøkkenøya, som ikke skal plasseres oppå gulvet og låse det fast.

Last ned byggeveiledningen og se hvordan du legger gulvet

Hvis du er nøye med oppmålingen, og underlaget er rett - er selve klikkgulvet enkelt å legge. I byggeveiledningen viser vi hvordan du:

  • sikrer deg at underlaget er rett
  • måler opp til det første bordet
  • legger rekkene i forband
  • legger det siste bordet