Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Før du støper gulv på badet

Før du går i gang med å støpe gulv på badet, må du vite om gulvet under kan bære påstøpen. Det blir tross alt lagt på en del kilo på gulvet. Renoverer eller utvider du et eksisterende bad, må du også ha hjelp av en rørlegger og en elektriker til å fjerne installasjonene som kan komme i veien for jobben.

Støp betonggulvet på stål

Når du skal støpe gulvet til badet, kan du holde tykkelsen nede ved å støpe det oppå svalehaleplater. Det er tynne metallplater som kan brukes til gulvvarme, men som også styrker betonggulvet - uansett om du vil ha lagt ned varmeslanger eller ikke. Det betyr at gulvet ikke blir veldig tungt, og at du ikke trenger å ende opp med et særlig høyt gulv, slik at du får et trinn ned når du skal gå ut av badet.

LES OGSÅ: Alt om bad

Også til bad i andre etasje

I artikkelen som du kan laste ned her, utvider vi et bad i en leilighet. Løsningen fungerer altså også i hus med flere etasjer og i andre etasje i en enebolig (du trenger kun å forsikre deg om at de underliggende bjelkene holder seg stabile under vekten).

Og uansett hvor du støper gulvet ditt, skal det selvsagt ha et fall mot gulvsluket.

LES OGSÅ: Når er det nødvendig med våtromssparkel?

Betonggulvet på badet må være tett

Tetthet er helt avgjørende når du støper et gulv på et våtrom. Og det gjelder ikke kun på selve gulvet. Det skal ha en våtromsmembran før du legger fliser eller noe annet på, også på de veggene som omgir gulvet.

Akkurat hvordan du bygger en lettvegg som oppfyller alle kravene, viser vi deg også i vår grundige trinn for trinn-veiledning.