Når er det nødvendig med våtromssparkel?

Våtromssparkel er en del dyrere enn vanlig sparkel. Er den i det hele tatt nødvendig? Eller kan du nøye deg med å bruke vanlig sparkel på badet?

Våtromssparkel: Hva er våtromssparkel?

Våtromssparkel påføres på samme måten som vanlig sparkelmasse.

Hva er våtromssparkel?

Våtromssparkel er en forsterket lett sandsparkel som er klar til bruk.

Våtromssparkel er utviklet til å forhindre fukt i å trenge inn i vegger, men den er samtidig diffusjonsåpen, noe som gjør at veggen kan "puste".

Hvor skal man bruke våtromssparkel?

Det er ingen steder du ikke kan bruke våtromssparkel, men det gir mest mening å bruke våtromssparkel i våtsonene på badet.

Våtromssparkel kommer spesielt til sin rett i dusjkabinettet, rundt badekaret eller ved badekaret, der det er direkte vannpåvirkning.

I de øvrige områdene på badet kan man fint bruke vanlig sparkelmasse, som også er vesentlig billigere.

Hvordan bruker man våtromssparkel?

Våtromssparkel skiller seg ikke fra vanlig sandsparkelmasse i forhold til arbeidsprosessen. Den legges på med en bred sparkel, om det skal helsparkles, eller en mindre sparkel hvis du skal sparkle på et lite fremkommelig sted.

For å få en helt glatt overflate, er du som regel nødt til å sparkle flere i omganger og slipe mellom hver sparkling - akkurat som ved vanlig sparkling.

Som utgangspunkt skal hull med en dybde på mer en 3 mm sparkles i flere omganger. For å unngå sprekker, er det også viktig at våtromssparkelen er gjennomtørr før det neste laget påføres.

Våtromssparkel: Hvordan arbeider man med våtromssparkel?

Det vil alltid være noen forhøyninger etter en helsparkling. De kan dog enkelt slipes bort.

Hvilke materialer hefter våtromssparkel på?

Våtromssparkel kan brukes på flere forskjellige underlag. Våtromssparkel kan blant annet brukes på tak og vegger av betong, lettbetong, puss og gipsplater.

Hva koster våtromssparkel?

Akkurat som med alle andre materialer varierer prisen på våtromssparkel også. Mens 10 liter vanlig sandsparkelmasse kan fås for 2-300 kroner, skal du regne med å betale kanskje det tredobbelte for en tilsvarende mengde våtromssparkel.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Materialer