Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lag et sett gode gulvkiler

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Under gulvlegging kan det være gulvbord som har slått seg så mye at not og fjær ikke kan slås tett sammen. Men det kan la seg gjøre med et sett hjemmelagde kiler.

Her skjærer vi fjæren av et 15 cm langt stykke gulvbord. Stykket deles deretter i to med et skrått snitt på ca. 10 grader. Kilene lages enklest på en kapp-gjæringssag, men du kan saktens også lage settet med en vanlig håndsag. Sammen med et stykke gulvbord hvor fjæren er skåret av, har du nå perfekte gulvkiler.

Legg den kilen hvor noten sitter opp til bordet som skal klemmes på plass. Legg den andre kilen opp, så de to kilene overlapper hverandre med 5 cm. Klossen skrus fast i lekten eller bjelken så den virker som et mothold til kilene. Ved å slå på den ene kilen, kan du nå få bordet klemt riktig på plass, så skjøten mellom bordene blir helt tett.

Kloss og kiler sørger for at bordet holdes i spenn til du har festet det med en skrue. Deretter kan du fjerne kiler og kloss. Er bordet veldig skjevt, kan det være nødvendig å gjenta prosessen over alle bjelkene.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake