Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tregulv

Et bra tregulv kan nesten holde evig, men med tiden blir det utsatt for litt av hvert. Derfor viser vi deg på disse sidene hvordan du selv kan legge et tregulv og hvordan du reparerer tregulvet når uhellet er ute.

Legg et tregulv som holder

Tregulv er flotte, holdbare og naturlige. Men det er viktig at du legger tregulvet ordentlig hvis du vil at det skal holde i mange år. Det er ikke vanskelig å legge tregulv, heller ikke om du gjør det helt fra bunnen av – men det er viktig at du får lagt underlaget helt riktig. Gjør du ikke det, vil gulvet nemlig aldri ligge stabilt. Det finnes forskjellige former for undergulv til tregulv. De kan du lese mer om på denne siden.

LES OGSÅ: Nytt tregulv helt fra bunnen

Reparer et ødelagt tregulv

Selv om tre er et sterkt og holdbart materiale, er det også sårbart overfor riper, skrammer og slag. Heldigvis er tre et levende materiale og derfor er det også relativt enkelt å fikse skadene. Store hull og fuktskader i tregulv er vanskeligere å bli kvitt, men det kan også la seg gjøre.

LES OGSÅ: Slik reparerer du dine tregulv

Fiks det knirkende tregulvet

Det finnes ikke noe mer irriterende enn lyden av et knirkende tregulv. Men det er ingen grunn til å gå varsomt gjennom huset for å unngå de knirkende trebordene. Det er nemlig ikke så vanskelig å gjøre noe med det knirkende tregulvet. Knirkelyden oppstår fordi treverket beveger seg mot underlag eller innfesting, derfor må trebordene settes fast på nytt.

LES OGSÅ: Stopp det knirkende gulvet

Pass på når du sliper tregulv

Har du et gammelt og slitt tregulv, kan du som regel redde det ved å slipe det ned. Til det formålet må du leie en gulvsliper, men den må brukes varsomt! Maskinen tar nemlig godt og om du ikke kjører den jevnt over gulvet, kan gulvsliperen lage dype spor i tregulvet som kan være vanskelig å rette opp igjen.

LES OGSÅ: Sliping av gulv - 5 feil du ikke må gjøre når du sliper gulvet

Legg et eksklusivt tregulv

Et tregulv i fiskebeinsmønster er noe mange drømmer om, men få kaster seg over. Det er da også et av de vanskeligste gulvene å legge. Om ikke mønsteret er helt perfekt, er det nemlig enkelt å se det, og dessuten skal en klassisk fiskebeinsparkett limes til undergulvet. I dag kan du kjøpe fiskebeinsparkett som
klikkgulv, og det gjør det noe enklere å legge.

LES OGSÅ: Slik - legging av fiskebeinsparkett

SE VIDEO: Slik legges et massivt tregulv

Gulvvarme under tregulvet

Det er deilig med gulvvarme, og hvis du skal legge et nytt tregulv, kan du vurdere å
installere gulvvarme under. Det må legges varmefordelingsplater som sikrer en god varmesirkulasjon uten å skade gulvet. Det finnes klare regler for hvor mye av arbeidet med etablering av gulvvarme du selv kan gjøre.

LES OGSÅ: Gulvvarme under tregulv – en effektiv løsning

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake