5 feil du ikke skal gjøre når du sliper gulv

Du kan fort spare et par tusenlapper på å slipe et gammelt gulv selv. Men hvis du ikke styrer utenom disse fem fallgruvene, kan gulvsliping raskt bli en dyr fornøyelse.

1. Du glemmer å stenge for støvet før gulvslipingen

Gulvsliping støver veldig mye, og det er ikke nok å stenge døren. Dører lukker ikke tett nok til å hindre at støvet finner veien ut i huset og trenger inn overalt, helt ned i skap og skuffer. Teip igjen alle dørene med kraftig plast, men husk å planlegge hvordan du kommer deg inn og ut ... bruk for eksempel et fuktig laken, som fanger støvet bra.

2. Du fjerner ikke gamle spiker og skruer før gulvsliping

En enkelt spiker som stikker opp fra gulvet er nok til å rive i stykker et stykke slipepapir til 100 kroner. Sørg for å dore ned alle spiker og skru alle skruer 2-3 mm ned i gulvet.

3. Du leier maskinene til gulvsliping før du begynner med gulvsliping

Taksameteret teller med en gang du henter maskinene, så sørg for å gjøre alt klart før du leier maskinen. I tillegg å stenge godt for støv og dore ned spiker, bør du rense fugene grundig så skitten ikke blir slipt ned i treet. Er det gamle rester av sparkelmasse eller lim, skal de skrapes vekk, slik at de ikke setter seg fast i slipepapiret og ødelegger det.

4. Du bruker feil slipepapir til gulvsliping

En utbredt feil ved gulvsliping er å gå for tidlig over til finere papir. Det koster ufattelig mye tid, og det koster mye penger i slipepapir, og du risikerer at du aldri blir ferdig. Det groveste papiret er det mest effektive, så med det skal du slipe gulvet rent og plant. All lakk, alle skader, alle ujevnheter skal vekk. Deretter handler det kun om å fjerne slipesporene ved å bruke papir som gir mindre spor.

5. Du glemmer å heve valsen når maskinen holder stille

Hvis valsen kjører bare et øyeblikk mens maskinen står stille, graver den seg ned. Det gir fort ujevnheter i gulvet, og i verste fall må du slipe alt ned i samme nivå.

Akkurat nå leser andre ...