Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

5 feil du ikke skal gjøre når du sliper gulv

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Du kan fort spare et par tusenlapper på å slipe et gammelt gulv selv. Men hvis du ikke styrer utenom disse fem fallgruvene, kan gulvsliping raskt bli en dyr fornøyelse.

1. Du glemmer å stenge for støvet før gulvslipingen

Du glemmer å stenge for støvet før gulvslipingen.

Gulvsliping støver veldig mye, og det er ikke nok å stenge døren. Dører lukker ikke tett nok til å hindre at støvet finner veien ut i huset og trenger inn overalt, helt ned i skap og skuffer. Teip igjen alle dørene med kraftig plast, men husk å planlegge hvordan du kommer deg inn og ut ... bruk for eksempel et fuktig laken, som fanger støvet bra.

2. Du fjerner ikke gamle spiker og skruer før gulvsliping

Du fjerner ikke gamle spiker og skruer før gulvsliping.

En enkelt spiker som stikker opp fra gulvet er nok til å rive i stykker et stykke slipepapir til 100 kroner. Sørg for å dore ned alle spiker og skru alle skruer 2-3 mm ned i gulvet.

3. Du leier maskinene til gulvsliping før du begynner med gulvsliping

Du leier maskinene til gulvsliping før du begynner med gulvsliping.

Taksameteret teller med en gang du henter maskinene, så sørg for å gjøre alt klart før du leier maskinen. I tillegg å stenge godt for støv og dore ned spiker, bør du rense fugene grundig så skitten ikke blir slipt ned i treet. Er det gamle rester av sparkelmasse eller lim, skal de skrapes vekk, slik at de ikke setter seg fast i slipepapiret og ødelegger det.

4. Du bruker feil slipepapir til gulvsliping

Du bruker feil slipepapir til gulvsliping.

En utbredt feil ved gulvsliping er å gå for tidlig over til finere papir. Det koster ufattelig mye tid, og det koster mye penger i slipepapir, og du risikerer at du aldri blir ferdig. Det groveste papiret er det mest effektive, så med det skal du slipe gulvet rent og plant. All lakk, alle skader, alle ujevnheter skal vekk. Deretter handler det kun om å fjerne slipesporene ved å bruke papir som gir mindre spor.

5. Du glemmer å heve valsen når maskinen holder stille

Du glemmer å heve valsen når maskinen holder stille.

Hvis valsen kjører bare et øyeblikk mens maskinen står stille, graver den seg ned. Det gir fort ujevnheter i gulvet, og i verste fall må du slipe alt ned i samme nivå.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake