Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Slik lapper du et hull i et parkettgulv

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Problem:

Der vi fjernet et gammelt innbygget skap, står vi igjen med et hull i parkettgulvet. Det gamle furugulvet under lyser mot oss. Hvordan løser vi dette problemet?

Løsning:

Hvis det er snakk om gammel parkett, er det tvilsomt om du kan finne en helt tilsvarende parkettstav med fjær og not. Kjøp derfor staver som passer best mulig, og sag dem til i bredde og lengde, slik at de kan matche de gamle.

Først skal restene rundt hullet fjernes, slik at det blir et rent mønster. Fjern fjæren i de gamle stavene som ligger rundt hullet med et stemjern. Pass på spiker som sitter skjult. Bank dem helt inn, eller fjern dem. Hvis gulvet ikke er plant, bør feltet sparkles med en gulvsparkelmasse.

Lag først en prøvelegging og skriv nummer på alle stavene, slik at de blir lagt samme sted når du limer. Trekk ut et gulvlim med en tannsparkel, og legg de nye, tilpassede stavene så de følger mønsteret. De nye parkettstavene bør være et par mm for høye, slik at de kan slipes i nivå med gulvet for øvrig.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake