Kontroll på parkettgulv

Vil du legge tre på gulvet ditt, er parkett ofte den eneste løsningen. Veldig ofte er det også den beste.

Teknikken med å dekke gulvet med mange små biter av tre, gjør at du for en rimelig pris kan legge det flotteste, reneste og mest utsøkte treverket på gulvet ditt. Jo mindre staver, desto enklere er det å skjære utenom kvister og svake steder i stammen – og jo mindre svinn i emnene, og desto lavere blir prisen.

I tillegg har parkettgulvene hatt en rivende utvikling. I dag finnes det utallige smarte måter å forene små trestykker til en sterk gulvflate på.

I det hele tatt gir utviklingen mange muligheter, men også noen begrensninger. Du har sannsynligvis en idé om, hvordan gulvet ditt skal se ut. Med de 13 punktene, lærer du å finne riktig gulv, både teknisk og økonomisk.

1. Parkett på undergulv 2. Parkett på bjelker og tilfarere 3. Kontroll på hvordan gulvet er bygget opp 4. Løse enkeltstaver og sammensatte bord 5. Tre med god samvittighet 6. Valg av tresort 7. Prøv å leke med mønstrene 8. Lakk, olje eller voks på overflaten 9. Slik legger du parketten 10. Massive staver,lamell og laminat 11. Begrens støyen 12. Stabile kjerner 13. Gulv med plass til fornyelse