Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Ute hos byggmarkedene finner du utmerkede furugulv i økonomiklassen. Og de gode tilbudene koster ikke veldig mye mer enn de billigste laminatgulvene. Furugulv fås for eksempel til fast lavpris for 99 kroner kvadratmeteren hos en av kjedene vi har sjekket.

Velger du å legge et massivt furugulv, får du flere fordeler: Gulvet er både mykere og mer behagelig å gå på. Du får et rent naturprodukt med mindre trinnstøy. Overflaten kan slipes opptil flere ganger, hvis det skulle bli nødvendig. Og du får et mer allsidig rom, fordi et massivt tregulv gjerne kan belastes med tunge ting. Velger du derimot et laminatgulv, legges det flytende. Og da kan du ikke sette tunge ting som kjøkkenskap, frysere, arkivskap eller noe annet tungt på det. Gulvet skal kunne bevege seg fritt. Ellers oppstår det sprekker i gulvet.

På minussiden hos de massive gulvbordene står det at de ikke er på langt nær så slitsterke, og de er litt tykkere enn laminat. Derfor er det ikke alle steder det er byggehøyde nok til massive gulvbord.