Slik reparerer du dine tregulv

Trenger tregulvet ditt en liten oppussing? Da burde du lese denne artikkelen - her guider vi deg til hvordan du reparerer de vanligste skadene på et tregulv.

Tregulv er lekkert og blir ofte flottere med årene. Derfor er det også ekstra ergerlig når tregulvet får en skade. Her har vi samlet en rekke tips til hvordan du reparer de mest vanligste skadene som kan oppstå på tregulvet ditt.

Knirk-Knirk-Knirk

Stort sett alle som eier et tregulv av eldre dato, kjenner til problemet med knirkende gulvplanker. Heldigvis er det et problem som er enkelt å fikse. I vår guide kan se hva du kan gjøre, uansett hvordan tregulvet er lagt.

Les hvordan du stopper knirkeriet her

Utbedre riper og slag

Riper og slag er et annet problem en ofte må forholde seg til når man har et tregulv. Det er nesten umulig å unngå at gulvet på et tidspunkt ikke får en ripe eller et slag fra et glass eller lignende. Tre er heldigvis et levende materiale og derfor er det ofte relativt lett å rette opp riper og slag i tre.

Se hvordan du reparerer riper og slag i tregulv

Lapp hullene

Gulv av eldre dato kan ofte være plaget av større hull og sprekker som man ikke umiddelbart kan rette opp på. Men det er ikke umulig. Med det rette verktøyet og en smule oppfinnsomhet, kan du få gulvet til se nytt ut igjen.

Se hvordan du lapper hullene her

Skader fra fukt

En dryppende radiatorventil eller en utett potteplante. Årsakene kan være mange, men resultatet er ofte det samme - et gulv som har fått vannskade. Desverre kan du ikke fjerne sånne skader, så det dreier seg som å erstatte det ødelagte stykket av gulvet.

Slik reparerer du et fuktskadet gulv

    Akkurat nå leser andre ...